Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Ford Fiesta v roce 2008, studie Verve ve Frankfurtu (nové fotografie + plakáty)

Ondřej Láník
Diskuze (138)
Nový malý Ford se má na trh dostat v příštím roce, ale to co vidíte na obrázku ještě není on! Jde o studii Ford Verve, kterou výrobce bude lákat na svůj stánek na frankfurtském výstavišti. S novou Fiestou má mít Verve prý hodně společného...

Kinetický design se přesunuje z velkých S-MAXů a Mondeí, na menší a menší Fordy. C-MAX a inovovaný Focus budou slovníkem muzikantů jen "remaky", ale nová Fiesta bude ryzím dílem s neposkvrněnou minulostí.

Studie Ford Verve Concept se představí už za 3 týdny jako velmi sportovně navržený hatchback s takřka jednoprostorovou karoserií. Příď s mohutným nasávacím otvorem v nárazníku a jen decentní maskou zdobí, stejně jako u Mondea, výrazné světlomety protažené do stran. Příbuznost k rodině moderních Fordů je patrná i z provedení blatníků s výraznými lemy.

Feminní design studie je zvýrazněn speciálním tmavě červeným metalickým lakem, tvarování oken, které bude zřejmě u sériového modelu zachováno, vystupuje díky stříbrnému orámování. Záď působí velmi sportovně díky malému oknu s vysokým umístěním. Koncová světla se světelnými diodami logicky vyplňují C-sloupky karoserie.

Nová Fiesta má mít délku jen o málo větší než ta současná, ale neměla by překročit čtyřmetrovou hranici. Nárůst ale lze čekat do šířky. Oproti konceptu Verve se bude muset zákazník obejít bez panoramatického střešního okna, bezrámových skel ve dveřích a absence B-sloupku. Jaký osud budou mít diody v koncových světlech nebo diodové směrovky ve zpětných zrcátkách, je nejisté. Konkurence každopádně takové prvky momentálně nenabízí.

Ondřej Láník
Diskuze (138)
Avatar - Ruffi
25. 8. 2007 15:02
vyhynute vtactvo
Ak tam Ford necha ten velky nasavaci otvor(co je vzhladom na smerovanie designu znacky Ford dost pravdepodobne) vyrazne sa zredukuje pocet vtactva na nasich cestach,pretoze ten otvor spotrebuje vela hmyzu... >:D >:D
Avatar - Charger
24. 8. 2007 21:00
Re: ertwte
chybí ti oči, nebo zrak?
Avatar - Charger
24. 8. 2007 20:57
Re: Opravdova studie....
>:D s tím peugeotem si děláš srandu né? Vzhledem k tomu že je to v současném nabytém segmentu veskrze průměrné auto
Avatar - Charger
24. 8. 2007 20:56
Re: FORD nemusim ale tohle je moc pekny
fordy nemusíš, ale jednoho trochu přefiknutého máš před barákem ;-)
Avatar - Charger
24. 8. 2007 20:54
Re: Dost okopcene
>:D :yes: