Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Hyundai Santa Fe na prvních fotkách. Co říkáte na jeho výrazný design?

David Bureš
Diskuze (98)
Po prvních skicách Hyundai zveřejnil první snímky skutečného Santa Fe nové generace. Vedle karoserie ukazují také interiér novinky.

Hlavní hvězdou stánku Hyundai na letošním ženevském autosalonu bude nová generace SUV Santa Fe. Ještě předtím však automobilka začala přijímat objednávky na tento vůz na domácím korejském trhu, spolu s čímž odhalila i první fotografie odhaleného vozu. Potvrzuje se tak výrazný design naznačený dříve zveřejněnými skicami.

Design nového Santa Fe tudíž skutečně naváže na dříve odhalené modely Kona nebo Nexos, jak z nákresů a vlastně i špionážních snímků prototypů vyplývalo. Vpředu jsou tak použity rozdělené hlavní světlomety, jejichž horní část je propojena vodorovnou chromovanou linkou. Celek doplňuje výrazná maska.

Na Konu navazuje také interiér Santa Fe, což znamená použití samostatně stojící obrazovky multimediálního systému na vrchu středového panelu. Oproti malému SUV je však kabina Santa Fe elegantnější a luxusněji působící.

Z hlediska nabídky motorů Hyundai pro domácí trh potvrdilo tři jednotky, dvoulitrový turbodiesel, 2,2litrový naftový čtyřválec a přeplňovaný benzinový dvoulitr. K dispozici bude nový osmistupňový automat nebo systém pohonu všech kol HTRAC s různým nastavením fungování podle zvoleného jízdního režimu.

Už dříve automobilka potvrdila velký důraz na bezpečnost, což bude znamenat rozsáhlou nabídku jízdních pomocníků. K dispozici tak bude varování před čelní kolizí, asistent pro jízdu v pruzích nebo hlídání mrtvého úhlu. Specialitou bude také hlídání osob na zadních sedadlech, aby se nestalo, že řidič uvnitř vozu nechá uzamčené dítě nebo třeba psa, což by se při horkém dnu mohlo stát tragédií.

Dnešní, třetí generace Hyundaie Santa Fe se prodává od roku 2012. Vedle základní varianty je dostupná také v prodlouženém provedení Grand Santa Fe. Jaká je její budoucnost, je v tuto chvíli nejasné. Hovoří se o možné změně názvu a větším odlišení od menšího modelu, jako tomu bylo v minulosti.

David Bureš
Diskuze (98)
16. 2. 2018 21:46
Re: ale dá sa
Ano, z hlediska funkčního uspořádání světel je to naprosto správné řešení, jelikož toto auto je hodně velké a vysoké, tudíž hlavní světlomety by neměly oslňovat těsně vpředu jedoucí auta ve zpětném zrcátku. Často si mi to stává, když takové auto předjedu a na semaforech mne dojede, tak i na potkávací světla mi ,,praží" do zrcátek. Hyundai tak myslí i na řidiče ostatních typů aut, kteří nejsou příznivci vysokých aut SUV, dodávek atd.
16. 2. 2018 21:27
Re: Svěží
A KiA je vlastněná značkou (koncernem) Hyundai, Korejci, a ti rozhodují o všech detailech co automobilky Hyundai i KiA vyprodukují.
Avatar - wakantanka
10. 2. 2018 09:36
Re: Hmyzí moda...
Podľa tvojich prdpovedí mal FCA zkrachovať pred 5 rokmi, takže skľudni hormón. >:D Zatiaľ táto debata vyznieva, že ja o voze, ty o koze.
7. 2. 2018 23:46
Re: fu ha
Hovňák jak z romské kuchařky :-O 8-s
Avatar - Dinar
7. 2. 2018 12:26
Re: ale dá sa
Koleso se nedá nanovo vynajst! atd., atp., vítej v debatě o prdu motající se v Mino-kruhu. >:D