Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Jaguar XF: hybrid i čtyřválce

Miro Mihalik
Diskuze (25)
Pamatujete si tu bouřku, co se spustila na Jaguar, když oznámil, že do svých vozů začne montovat dieselové motory? A ten povyk, když se provalilo, že X-Type bude i jako kombi? Nebo jako "předokolka"…

Vážně jsme zvědaví, co se rozběhne v diskusi, když zjistíte, že Jaguar, někdejší bašta konzervativizmu, v dohledné době vsadí také na elektřinu.

Připravovaný model XF, vycházející ze studie C-XF, nenahrazuje pouze S-Type, ale stane se automobilem, který rozhodne o budoucnosti Jaguaru. A jestli nějaká bude, tak i díky úspěchu či nezdaru tohoto vozu. Podle Davida Blackhalla, šéfa australského zastoupení Jaguaru, má XF spadeno na BMW řady 5 a Mercedes-Benz třídy E, což by mohla být indicie připouštějící existenci dalších karosářských verzí (kombi a kupé). Blackhall to nepřímo potvrdil slovy: „Nový vůz bude muset nabídnout více rozmanitosti, než předchozí S-Type.“

Již dlouho se spekuluje o tom, že X-Type nedostane nástupce po ukončení produkce a Blackhall, zdá se, svými slovy potvrzuje i tuto teorii. Řekl, že Jaguar bude mít v portfoliu model XF i se čtyřválcovými motory a hybridní technologií. Zároveň vyloučil, že by se Jaguar mohl pustit do vývoje SUV.

Miro Mihalik
Diskuze (25)
Avatar - Pekelná Micinka
14. 5. 2007 23:01
Re: re
A tak S-Type se snad neprodával v průběhu doby až tak mizerně.
Avatar - Ricardo
14. 5. 2007 20:12
Re: Baterkovej kocour
Já zas Alex ;-)
Avatar - Ricardo
14. 5. 2007 15:41
Re: Jinak to ani nejde
XF bude ;-) Jestli si ho nepořídíš ani ty tak to už by bylo hodně špatný
Avatar - Ricardo
14. 5. 2007 14:46
Re: re
Souhlasím :yes: Design X-Type i S-Type se velmi povedl, jen se ho nepodařilo dobře prodat :'-(
Avatar - Ricardo
14. 5. 2007 14:44
Re: Jinak to ani nejde
:-) nechtěl jsem říct že by měli dělat i konkurenta 1er nebo B-Klasse. To by tady zatraceně chyběl zvracející smajlík. Ale jestli se XF bude pohybovat od nějakých dvou až do 4,2 litru, bude to jedině dobře :yes: Benzín, nafta, hybrid, k tomu moderní design a luxusní interiér - tím se Jag dostane v dnešní době tam, kam patří, do automobilové elity. Tobě samozřejmě přeju nějaký ten 3,5 nebo i něco většího ;-)