Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Mercedes-Benz E220d v hodinovém videu Martina Vaculíka

redakce AUTO.CZ
Diskuze (78)

Příchod nového mercedesu třídy E je vždy jednou z největších automobilových událostí. Martin Vaculík se ve videu důkladně věnuje nejen modelu E220d, ale i celé genezi třídy E.

V případě nové řady 214 se motorističtí novináři vesměs rozplývali nad plug-in hybridy E400e s odpružením airmatic, pohonem všech kol 4Matic a řízenou zadní nápravou.

Martin získal k testu základní model E220d s mechanickým odpružením a pohonem jen zadní nápravy. A je přesvědčený, že právě taková jednodušší specifikace dnes dokáže v mnohém překvapit, zejména když je zušlechtěná sadou AMG s většími brzdami. 

Dnešní video má hodinu. Ovšem nejde jen o tradiční test jednoho modelu. Martin představí celou genezi třídy E, změří spotřebu vozu při úsporné jízdě, ukáže vám jej na zvedáku a například se dozvíte, jak správně brzdit v krizových situacích.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (78)

Doporučujeme

20. 2. 2024 11:58
Kvapalina do ostrekovacov
Treba si ju nacapovat zo stojanu na benzinke a nezostane ziaden zvysok v bandaske a vlastne ani samotna zbytocna plastova bandaska, co je vlastne nepotrebny odpad. To cholericke teatralne odhodenie este chapem, ale zaber na chemikaliu vyliatu do travy uz nebol potrebny. ;-)
6. 1. 2024 10:38
Zbliteček
V porovnání s panem Vaculíkem jsem jen "nicka" , která o autech nic neví, přesto si dovolím poznámku: není v té nádržce ostřikovačů rezerva odpovídající přesně tomu zblitečku?
Avatar - Dinar
3. 1. 2024 09:15
Re: Redakce - vo tak Light verze videa?
5er si kritiku zaslouží, tam je posun v interieru, ergonomie, vnímaná kvalita materiálů, jednoznačně posunem zpět, prostě je to auto vevnitř horší než g30. Ale samotné zpracování (jak je to sešroubováno) je top, rozhodně lepší než nové éčko.
Ale o to mi v souvislosti s tím, co píšu o éčku, stejně nešlo, g60 je sice uvnitř (i zvenku) nelákavá, ale upřít se jí nedá mezigenerační pokrok v jízdním projevu, to auto je agilní při lepším jízdním komfortu, je tišší, má lepší řízení než g30, prostě mezigenerační posun je znát, to v éčku necítím.
1. 1. 2024 23:47
MB 214
Po zhlédnutí videa jsem se utvrdil,že 213 si asi ještě dlouho nechám. Zbytečně složitý a ten infoteiment obtěžuje.Chmatací obrazovku nesnáším. Pro dementy to bude dost obtížný se v tom vůbec orientovat a když si to někdo doveze z DE s jejich návodem tak to ani neodbrzdí.😂
1. 1. 2024 22:36
Mb214
Tak po shlédnutí videa toho robokopa si 213 nechám ještě asi dost dlouho. Obtěžuje všemi možnými nastaveními tou ochmatávací obrazovkou. Dement to nedá a ani to nebude umět nastavovat. Zbytečně složitý. A myslím, že ani servisy to nebudou umět opravovat ještě pár let.