Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Opel se jmenuje Karl, bude ještě menší než Adam

Jan Mička
Diskuze (22)
Nový malý Opel se nebude jmenovat Viva, ale Karl. Prodávat se začne v létě příštího roku.

Včera jsme uvedli zprávu o modelu automobilky Opel, který se postaví vedle nové generace Corsy a stylového Adama. Navzdory původním informacím se však nebude jmenovat Viva, ale Karl, čímž Opel odkazuje na jednoho ze dvou synů zakladatele značky.

Nový miniauto by mělo být nástupcem modelu Agila. S délkou 3,68 metru bude menší než extravagantní Adam, na druhou stranu ale nabídne pět dveří a podle verze buď čtyřmístné, nebo pětimístné uspořádání interiéru. Středobodem zájmu značky je přitom nízká cena, Karl by tedy měl být z trojice malých automobilů nejlevnější.

Příchod Opelu Karl bude mít pozitivní dopad na image značky. Podle oficiálních informací chce totiž Opel disponovat nejmladším a nejsilnějším portfoliem malých vozů na trhu. Pokud se předpoklady vyplní, měl by si v nabídce vybrat svůj automobil skoro každý.

Jan Mička
Diskuze (22)
12. 9. 2014 01:31
A pro všechny proletáře
bude speciální verze Opel Karl Marx ve výhradně červené barvě! Bude to nejdostupnější auto na světě, které bude EU přidělováno zdarma jako součást sociálních dávek. Nebude mít ani zámky dveří - beztak v nové beztřídní společnosti bude vše patřit všem, tak by jen zbytečně zvyšovaly výrobní cenu >:-[]
[odkaz]
11. 9. 2014 21:15
Re: NOVIDA - KARL - SNAD BUDE NA ELEKTRIKU
jj
naní totiž nad elektromobil [odkaz] s nabíjením ZDARMA [odkaz] [odkaz] jako má TESLA MOTORS, hele příští rok to bude 100ks superchargerů v číně a japan [odkaz] ;-)
11. 9. 2014 20:25
Re: eh?
Lenže Agila je/bola auto s reálne solídnym veľkým interiérom. Ak to má byť menšie ako Adam, vidím to na prepadák vopred.
11. 9. 2014 15:40
Re: Adam & Karl
Třeba je to narážka na Remarquovy Tři kamarády. Třeba do toho dají osmiválec bi-turbo.
11. 9. 2014 14:42
Adam & Karl
No já nevim. Nechci to uplně znevažovat, ale koutky mi cukají pořád. Někdo to dřív, nebo později řekně "na plnou hubu". Sázím na pana Clarksona.