Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Peugeot 308 unikl na veřejnost ještě před premiérou. Jak se vám líbí?

Stanislav Kolman
Diskuze (66)

Francouzský kompakt přijede co nevidět v nové generaci. Ještě před slavnostním debutem unikla na sítě hrstka fotografií.

Automobilka Peugeot vsadila v posledních letech na extravagantní designový jazyk, který třeba takovému Peugeotu 508 náramně sluší. Obdobnou tvář následně dostala i menší 208 a v rámci faceliftu i SUV 3008 a 5008. A v tomto trendu hodlají francouzští inženýři pokračovat i v případě modelu 308.

Premiéru novinky očekáváme v horizontu několika příštích dnů až týdnů. Už před časem se na sociálních sítích objevilo několik špionážních fotek zobrazujících vůz jen z části zakrytý plachtou. A nyní se zdá, že někdo „ulovil“ oficiální snímky od samotné automobilky, jen je získal dříve, než by se samotné značce líbilo.

Francouzskou novinku si můžete prohlédnout v přiložené fotogalerii. Za zmínku jistě stojí zcela nové zelené lakování, které jsme na žádném současném peugeotu zatím neviděli. Maska je podobná ostatním sourozencům, stejně jako tvary světelné techniky. Novinkou je také zbrusu nové logo značky. Zadní partie se zase až nápadně podobají menší 208.

Kabina rozvíjí interiérové řešení, kterému Peugeot říká i-Cockpit. Šišatý volant doprovází digitální přístrojový štít a obrazovka multimediálního systému uprostřed, která nově dostává výrazné dotykové plochy pro přepínání mezi jednotlivými nabídkami.

Na další podrobnosti si musíme ještě pár dní počkat. Očekáváme ale, že nabídka pohonných jednotek bude mimořádně pestrá a dá na výběr mezi benzinovou, naftovou i čistě elektrickou verzí. Ryzí spalovací motory zastoupí přeplňovaný tříválec 1.2 PureTech v několika výkonnostních variantách. Alternativou zůstane turbodiesel 1.5 BlueHDi. Detaily bychom se měli dozvědět co nevidět.

Stanislav Kolman
Diskuze (66)

Doporučujeme

19. 3. 2021 10:49
Re: Áno
No vidíte a mě se třeba nový interiéry Peugeotů a Mercedesů vůbec nelíbí jsou přetabletovaný a svítí jako Matějská pouť.Materiálově jim není co vytknout ,ale po stránce funkčnosti ovládání a bezpečnosti mě tohle prostě odrazuje a mám raději klasické interiéry mazdy a podobně.Jak tyhle digi interiéry budou fungovat za 10 -15 nechci radši ani vidět.
Takže X lidí X názorů.
18. 3. 2021 19:19
Re: tristní
Všichni sice oprávněně nadávají na Brusel, ale pak jdou a volí eurohujerské strany, které přesně tohle chtějí..
18. 3. 2021 19:16
Re: ppp
Aha, proto má Peugeot stále vyšší prodeje a je již druhou nejprodávanější značkou v Evropě (hned za VW, který ale nabízí mnohem širší paletu modelů)
18. 3. 2021 19:15
Re: Áno
Nezabiju, mně taky, Peugeot má nejlepší interiéry ze současných vozů
18. 3. 2021 12:13
Re: tristní
Už aj ty potrebuješ návod aby si rozoznal rýpnutie pod rebrá s nenápadným odtieňom sarkazmu? To neustále a opakované fňukanie okolo motorov, aj keď každý dávno vie, že to tak proste je bude, ma už irituje.