Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový přední nárazník i s mřížkou mění Ford Bronco na mrzuté SUV

Mirek Mazal
Diskuze (5)

Matná nástavba chrání a zároveň mění vzhled. Dodatečné krytí přední části přidává světla, naviják a také dost agrese.  

Plán Fordu vzkřísit Bronco překračuje rámec samotného návratu k výrobě prvního a dnes už tradičního SUV značky. Automobilka postupně rozšířila nabídku nadstandardní výbavy, zákazníci tak mohou vybírat z nepřeberného množství doplňků.

Kynoucí trh náhradních dílů poskytuje stále větší možnosti individuálních úprav, originální příslušenství zahrnuje vše od kempingového vybavení, střešních stanů přes postroje pro cestování se zvířaty po ochranné prvky exteriéru.

Poslední inovace nabídky přeměny vnějšího vzhledu přináší agresivnější příď přiostřenou novou mřížkou a nárazníkem. Aftermarketový design tak zvaného grumperu od firmy Fab Fours mění tovární Bronco v nevrle vyhlížejícího mrzouta. Zamračené tvary kopírují podobné úpravy Jeepu Wrangler, bylo jen otázkou času dodání na hranaté SUV Fordu.

Video se připravuje ...

Zamračení odolává následkům off-roadového dovádění, kromě výdrže nelakovaného materiálu může matná nástavba pojmout dodatečné reflektory, naviják a kontrastní nápis Bronco bez omezení funkčnosti továrního tempomatu nebo parkovacích senzorů. Nové místo má jen kamera. Ukázkové tmavé provedení pravděpodobně dostane barevné varianty nebo volitelné tvary mřížkování.

Návrh funkčního nárazníku provedl Josiah Martin, který si je vědom kontroverzní změny usedlejšího SUV. Střízlivá image z fabriky vzala za své a podle slov Martina je si změny dobře vědom. „Vím, že se jedná o polarizační produkt, jsem si jistý, že přijde spousta výzev, abych s plány zatopil. U grumperů obvykle neexistuje žádná střední cesta, buď je milujete, nebo nenávidíte. Když jsem se pustil do náčrtů, chtěl jsem, aby byl nárazník co nejčistší, nejplynulejší a zároveň naprosto utilitární,“ sdělil člen Fab Fours.

Společnost vybavuje originálními doplňky vozy i jiných značek: Chevrolet, Dodge, GMC, Nissan, Polaris nebo Toyota. Nasupená tvář Fordu patří mezi zásadnější zásahy do sériového zhotovení, Fab Fours montuje na přání nenápadnější ochrany předních i zadních částí exteriéru. Vysokopevnostní příď zatím nebyla naceněna, předpokládaná částka se může pohybovat okolo 1500 až 2000 dolarů (34 až 46 tisíc Kč).

Mirek Mazal
Diskuze (5)

Doporučujeme

14. 3. 2022 18:06
Ford novinky
Ford novinky naleznete na jednom miste: http://www.fordauto.sk/
Avatar - curwasportiva
14. 3. 2022 15:28
Re: Ford Bronco pro mě?
Nejvyssi vykonova verze ma turbo, to neni nic pro tebe :-[]
Avatar - MS-sport
14. 3. 2022 08:24
Ford Bronco pro mě?
Pouze v provedeni bez střechy a bočních dveří a s nejvyšší výkonovou verzí :-! :yes:
Avatar - curwasportiva
14. 3. 2022 06:37
SUV???
To jako opravdu???
Avatar - curwasportiva
14. 3. 2022 06:37
SUV???
To jako opravdu???