Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Range Rover Sport se představí 26. března v New Yorku (+2x video)

Diskuze (1)
Range Rover Sport se na autosalonu v Ženevě neukázal, Land Rover totiž jeho premiéru nakonec naplánoval do New Yorku.

Aktualizováno: New York nebyl pro premiéru druhé generace Range Roveru Sport vybrán náhodou – před čtyřmi lety zde debutoval facelift původního modelu. A proč? V New York City se totiž prodá nejvíce Range Roverů na světě!

Navíc je Range Rover Sport nejprodávanějším Land Roverem v USA, takže automobilka jednoduše nemohla zvolit jinak. Světu se nový model převede v předvečer newyorského autosalonu, 26.3 od 14:30 středoevropského času.

A na co se máme těšit? Prý se dočkáme nejsportovnějšího Range Roveru v historii, nejrychlejšího a také nejobratnějšího SUV co kdy Britové vyrobili. První obrázek a video toho moc neukázaly, je ale jasně patrné, že i nový Sport vsadí na výraznou podobu s velkým Rangem.

Video se připravuje ...

Ani druhé video se v pohledech na vůz nepředalo, nicméně tvůrci nám přece jenom odhalili více z designu a přidali také nezaměnitelný zvuk nového vozu.

Video se připravuje ...

Američané se mohou určitě těšit na přeplňované motory 3,0 V6 Supercharged (250 kW/340 k, 450 N.m) a 5,0 V8 Supercharged (375 kW/510 k, 625 N.m), v kombinaci s osmistupňovým automatem, stálým pohonem všech kol a vzduchovým podvozkem. Evropa samozřejmě nepřijde o svůj třílitrový diesel. Karoserie by měla být vyrobena z hliníku, stejně jako u nového Range Roveru.

Nová generace přichází po osmi letech, předobrazem nové modelové řady byl v roce 2004 třídveřový koncept Range Rover Stormer. První generace využila techniky sesterského modelu Land Rover Discovery 3/4, ten se ovšem nástupce dočká nejdříve v roce 2015.

Diskuze (1)
Avatar - 3_diamanty
11. 3. 2013 11:11
RR drvi konkurenciu
novy velky range rover nema konkurenciu... mensi stylovy evoque takisto a RR sport bude taktiez bezkonkurencne najlepsim vo svojej triede :yes:

predaje RR vo svete rastu krasne ... obzvlast evoque je trefa do cierneho..... :yes:

niektore znacky ako jaguar, maserati, alfa romeo alebo lancia by mali tiez ovela lepsie predaje keby ich napadlo zacat vyrabat aj SUV.... znacke porsche sa to vyplaca az neuveritelne... cayenne je totiz suverenne najpredavanejsim modelom porsche... ;-)