Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový trailer Ford v. Ferrari láká na pořádnou jízdu v duchu 60. let!

Ondřej Mára
Diskuze (3)

Legendární souboj automobilek Ford a Ferrari se konečně dočkal vlastního filmového zpracování, které láká na veřejnou premiéru již druhým trailerem.

Film Ford v. Ferrari měl svou premiéru na filmovém festivalu Telluride Film Festival a promítán byl i na Toronto International Film Festival, nyní však láká diváky do kin na svou veřejnou premiéru. A na co se můžeme těšit?

Příběh, inspirovaný skutečnými událostmi, začíná v momentě, kdy se Ford pokouší koupit automobilku Ferrari. Italská značka však z obchodu na poslední chvíli vycouvá a zuřící Henry Ford II. se rozhodne Enzu Ferrari pomstít tam, kde to nejvíce bolí. Na závodní dráze.

V šedesátých letech totiž Ferrari zažívalo vrchol své závodní slávy a na okruhu v Le Mans nedokázal italské vozy nikdo porazit již pět let v kuse. To má však změnit talentovaný konstruktér Caroll Shelby, kterého ve filmu ztvárňuje Matt Damon, a závodní jezdec Ken Miles, kterého hraje Christian Bale. Kromě toho se ve filmu objevují ještě hvězdy jako Jon Bernthal nebo Tracy Letts.

Po filmu Rivalové (Rush) z roku 2013 se tak zřejmě konečně dočkáme zajímavého filmu ze závodního prostředí. Režisér James Mangold přitom po premiéře v Torontu nezapomněl zmínit, jak vzácné je vidět podobné filmy v současném Hollywoodu.

„Pro studio to byla skutečně riskantní nabídka,“ měl uvést na tiskové konferenci, jak dodává Detroit Free Press. „Vzali na sebe obrovské riziko, když natočili nákladný film, za kterým nestojí žádný knižní bestseller nebo superhrdina.“ Podle prvních kritik se však zdá, že má film skvělé předpoklady kráčet v úspěšných stopách Rivalů (Rush).

Film Ford v. Ferrari, který však většina českých film uvádí do programu pod názvem Le Mans ´66, by měl mít premiéru 14. listopadu 2019.

Ondřej Mára
Diskuze (3)

Doporučujeme

Avatar - 3_diamanty
17. 9. 2019 23:57
Re: Už se těším
a ja zase na ramba 5 :-[] dokonca skoro tak jak na test noveho ASX :-[]
Avatar - Dinar
17. 9. 2019 12:11
Už se těším
:-) :yes: