Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Yaris dostane hybridní verzi zřejmě už v roce 2012, vyrábět by se měl ve Francii

Ondřej Láník
Diskuze (0)
Toyota už dříve slíbila, že do roku 2012 nabídne ve všech modelových řadách hybridní verze. Po Priusu a Aurisu příjde na řadu zřejmě nový Yaris.

Výroba nové generace Toyoty Yaris by měla začít zkraje roku 2011 ve francouzské automobilce ve Valenciennes. Aktuální provedení se zde vyrábí od roku 2005. Závěr modelového cyklu ale i u Toyoty znamená snižování poptávky a tedy i nižší výrobu. Z tisícovky denně vyráběných Yarisů, na začátku roku 2010, je dnes zachována denní produkce asi jen 650 vozů.

Nový Yaris by se měl zařadit mezi hybridní modely Toyoty. S informací přišel včera francouzský list La Tribune s odvoláním na zdroje z odvětví. Dodal, že produkce by měla být spuštěna v roce 2012. Stane se tak nejmenším a nejlevnějším hybridem značky.

28. června 2010 má být v britském Burnastonu oficiálně spuštěna výroba Toyoty Auris HSD. Na český trh by tento hybrid měl přijít v říjnu 2010.

Novinkou letošního autosalonu v Paříži by se na stánku Toyoty mělo stát nové MPV. Zatím nejsou známy podrobnosti, ale očekáváme, že půjde nejspíše o malý model, který se hierarchicky zařadí pod Verso.

Ondřej Láník
Diskuze (0)