Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

O Ferrari Purosangue už víme všechno: Pojďme si ho sestavit v konfigurátoru!

Dominik Kovář
Diskuze (0)

Jeden z nejočekávanějších modelů posledních let má za sebou premiéru. Italský plnokrevník už je zpřístupněn i v oficiálním konfigurátoru Ferrari.

V úterý 13. září 2022 nastala dlouho očekávaná premiéra historicky prvního modelu Ferrari s karoserií SUV. Purosangue, neboli plnokrevník zaplňuje stránky automobilových tisků a webů již od prvního momentu představení. 

V premiéře Ferrari obalilo své první čtyřdveřové vozidlo do šedého metalického laku Grigio Titanio. Upřímně, nejsem fanoušek takové “fádní” barvy na premiéru nového modelu a doufal jsem v jakoukoli živější barvu. Pro náročnější jednotlivce (včetně mě) Ferrari neotálelo se spuštěním oficiálního konfigurátoru. 

V něm si můžete vybírat ze čtyřiadvaceti barev exteriéru. Fantazii se meze nekladou - můžete volit od ikonické červené Rosso Corsa, žluté Giallo Modena, zelené Verde British až po modrou Blu Corsa. 

Barva exteriéru samozřejmě není jedinou volitelnou položkou v oficiálním konfigurátoru. V dalším bodu se dostanete na varianty střechy. Výchozím základem je karbonová, kterou můžete nahradit střechou standardní, případně panoramatickou střechou za nespecifikovaný příplatek. 

Vnější (podběhy kol) i vnitřní ozdobné prvky mohou být zatím konfigurovány pouze v karbonovém provedení. Pro jiné volby tu pravděpodobně bude individuální program Ferrari Tailor Made.

Video se připravuje ...

Zajímavější výběr je u brzdových třmenů a disků kol. Brzdové třmeny mohou být v hliníkové, černé, žluté, modré nebo červené barvě. Ke standardním chromovým diskům modelu Purosangue máte na výběr z dalších pěti variant. V dalším bodu vybíráte koncovky výfuku. Můžete mít standardní nebo sportovní hliníkové, pro fanoušky černé potom keramické černé koncovky. 

Interiér nabízí nepřeberné množství barev. V první řadě je na výběr mezi dvěma typy sedadel - standardní nebo stylová. Dále již máte volnou ruku při celkovém počtu 27 barevných provedení, z toho 12 v kůži, 14 v Alcantaře a jediné v semianilinové kůži (krémová Testa di Moro).

Poslední volitelnou položkou jsou koberce, kde si vybíráte z 10 barevných provedení včetně možnosti koberečků s vyšitým logem modelu Purosangue. Pedály jsou v hliníkovém provedení. 

V přiložené galerii můžete vidět, jak rozdílně může nakonec Ferrari Purosangue vypadat. Ferrari upozornilo, že i přes vysokou poptávku bude roční výroba Purosangue omezena na 20 % roční výrobní kapacity automobilky. Věříme, že z přibližně z 3.000 vyrobených kusů ročně uvidíme spousty individuálních specifikací v zajímavých barevných kombinacích. 

Pokud si chcete Purosangue nakonfigurovat podle sebe, na tomto odkazu můžete dát prostor své bujné fantazii.

Dominik Kovář
Diskuze (0)

Doporučujeme