Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

O Kapku lepší pilot: Český závodník Formule 3 spojil síly s Kapkou naděje

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Pilot Roman Staněk, jeden z českých jezdců s potenciálem dostat se do Formule 1, se rozhodl podpořit jeden z projektů nadace Kapka naděje a stal se tak „O Kapku lepším pilotem“.

Roman Staněk dnes patří bezpochyby k nejtalentovanějším českým závodníkům, což ostatně dokládá i fakt, že se ve svých šestnácti letech stal jedním z nejmladších jezdců Formule 3. Kromě touhy po rychlosti má však také touhu pomáhat, což prokázal nedávným spojením svého jména s nadačním fondem Kapka naděje.

Ne všichni mají takové štěstí jako já,“ říká Roman Staněk. „Dělám sport, který mě baví a naplňuje. A kromě štěstí mám i zdraví… Rodina a sport mě vždy vedly k tomu, že musíme spolupracovat a pomáhat si. Je to pro mě stejně přirozené jako jízda na okruhu.

Pro podporu a pomoc těm, kteří neměli v životě tolik štěstí, si pak Staněk vybral Nadační fond Kapka naděje, který už v Česku pomáhá přes dvacet let. Závodníka přitom oslovil nejen dobrou pověstí, ale také širokým záběrem projektů.

Na dobrou věc vložil své vlastní finanční prostředky a do podpory nadačního fondu zapojil i celou svou rodinu. V roce 2021 tak Kapku podpoří příspěvkem ve výši 250 000 Kč, který by měl putovat na pomoc dětem dlouhodobě hospitalizovaným na dětských psychiatriích. Ostatně Kapka naděje se snaží investovat do zlepšení komfortu těchto dětí již třetím rokem.

Roman Staněk si přitom toto odvětví nevybral náhodou. Díky zkušenostem ze sportu dobře ví, jak důležitá je psychická pohoda pro dosahování dobrých výsledků. Setkání s úspěšným závodníkem se navíc může stát pro dětské pacienty inspirujícím.

Velmi nás těší, že se Roman Staněk spojil s Kapkou naděje, je skvělé, když mladí lidé spojují své úspěchy s pomocí druhým. Romanovi děkuji a přeji mu úspěch v právě se rozbíhající sezoně, věřím, že logo Kapky naděje na jeho monopostu mu přinese štěstí“, dodal Jan Fischer, ředitele NF Kapka naděje.

Svou podporu pro Kapku naděje se přitom Roman Staněk rozhodl prezentovat také na svém stroji a kombinéze. Obojí totiž zdobí logo tohoto nadačního fondu.

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Doporučujeme