Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Obří fotogalerie: Nová Dacia Duster ze všech úhlů

Ondřej Šámal
Diskuze (17)

Z kdysi vysmívané rumunské automobilky se Dacia vypracovala v jednu z nejrychleji rostoucích značek v Evropě. Podívejte se na třetí generaci jejího úspěšného SUV Duster v rozsáhlé galerii, kde nechybí ani bohaté značkové příslušenství pro volný čas.

První generace Dacie Duster se rychle vypracovala mezi nejoblíbenější SUV v Evropě. Kombinovala totiž jednoduchou, přitom robustní techniku s velmi zajímavými cenami a slušným jízdním projevem. Nástupce už dostal takřka to nejmodernější, co měl mateřský Renault na skladě, dostupnost pro širokou škálu zákazníků si ovšem stále zachoval.

Nejinak je tomu u zbrusu nové, v pořadí již třetí generace, která vyjíždí na nové platformě CMF-B. Tu už ostatně používají modely Logan, Sandero i kombi Jogger, s nímž duster sdílí také hybridní pohon kombinující atmosférickou šestnáctistovku s trakčním elektromotorem. Novinkou je též přeplňovaný tříválec 1.2 TCe o výkonu 96 kilowattů, který nahrazuje vynikající čtyřválec o objemu 1,3 litru. Naproti tomu litrový agregát spalující vedle benzinu také LPG v nabídce nadále zůstává. Díky dvěma plnohodnotným nádržím se může pochlubit kombinovaným dojezdem daleko přes 1000 kilometrů. A objednat si budete moci i pohon 4x4.

Video se připravuje ...

O dalších detailech a živých dojmech z nové Dacie Duster si ostatně můžete přečíst v našem podrobném článku.

Ondřej Šámal
Diskuze (17)

Doporučujeme

Avatar - mariov8
1. 12. 2023 08:40
Re: Sám nemám rád přirovnání, ale....
Zaznamenal jsem již dříve přezdívku Dustera "Hummer pro důchodce". Není to hezký, já vím. Ale pobavil jsem se.
30. 11. 2023 18:48
Re: Design super, ale...
S tím souhlasím, ale to je prostě Ranault, umí zkur*it skoro vše :no:
30. 11. 2023 16:43
Design super, ale...
...zaříznutí skvělých nehybridizovaných čtyřválců 1.33 TCe a legendární 1.5 dCi je neomluvitelné! :-O :-O :-O :no:
Avatar - sorpersa
30. 11. 2023 13:02
Re: Sám nemám rád přirovnání, ale....
No ten YS, ako fajn cena, ale ničím overené auto, ja som kúpil Captura a viem že aj 15 ročný nebude hrdzayvý, bude mať dostupné diely. Proti Dusteru nič, tento nový bude dúfam väčší zvnútra, súčasný mi príde menší ako Captur a cenovo je rovnako, ja som mal jasno. Pozeral som aj Jogger, ale neviem prečo to auto zvnútra strašne zapáchalo... Duster od Dacie je TOP. Inak aktuálne je v super cene aj Vitara... a to je istota..... Ja premýšľam o CX 30, to auto má podľa mňa super cenu na to aké je...Z cenovo dostupneších by som jednoznačne pozrel ešte Tivoli/Korando.
Avatar - 3_diamanty
30. 11. 2023 11:23
Re: Sám nemám rád přirovnání, ale....
Vizaz je plnohodnotna dacia... vid jogger ci sandero... len samozrejme u SUV ma kusok drsnejsi charakter co je pochopitelbe ale u mnohych zakaznikov aj ziadane... vies aky je zasadny rozdiel medzi e-hummerom a dusterom... ze kym u hummera sa z paradnej legendy stal dnes uz nezaujimavy brak tak u dacie sa z kedysi nezaujimaveho braku stala paradna legenda... s novym dusterom ma dacia zarobene ... takuto paradu mozu vyrabat aj nasledujucich 10 rokov a vyzerat bude stale vyborne ... tento duster este bude trhat predajne rekordy ... krasne auto.... :yes: