Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Obří svolávačka na Dodge Charger: Dostanou klíny pod kola...

Michal Fokt
Diskuze (29)
Opravdu kuriózní svolávací akce čeká přes 400 tisíc sedanů Dodge Charger. Dostanou klínky pod kola, aby nepadaly z heverů...

Vzpomínáte si ještě na nejkurióznější svolávací akce loňského roku? Ten letošní má za sebou jen lehce přes měsíc a už je tu jasný kandidát do elitního výběru 2016. Postaral se o něj Dodge Charger a problém není technický, ale skrznaskrz... americký.

Třem majitelům totiž auto pří výměně kola sklouzlo z heveru a způsobilo lehké zranění ruky, což vedlo Dodge k rozhodnutí, všechna vyrobená auta vybavit klínky pod pneumatiky. Dostane je v USA 441.578 aut a zhruba 60 tisíc mimo Státy. Mluvčí FCA Eric Mayne k tomu řekl: " Struktura karoserie tohoto vozu je unikátní (???). Pokud nejsou dodržovány instrukce v manuálu, může dojít ke sklouznutí. Zarážky tu jsou proto, aby nám pomohly zajistit, že se budou instrukce dodržovány. Pečlivě analyzujeme všechna záruční data a zjistili jsme, že naši zákazníci potřebují další pomoc".

Ehmmm, co na to říct?

Michal Fokt
Diskuze (29)
Avatar - Barrichello
8. 2. 2016 19:46
Re: Klínů není nikdy dost
ručka u 300C/Charger.....hehehe....to by musela nejdřív fungovat, ony ty trapný pakny v zadních kotoučích maj docela problém udržet ty 2 tuny i v kopci >:D
Avatar - Plautus
8. 2. 2016 18:41
Re: struktura karoserie
Asi neješ dosť hamburgerov ;-)
Avatar - praděda7
8. 2. 2016 18:16
Re: Nanny state v akci....
Jo kamaráde, v USA mají tolik právníků, že kdyby nebylo těchto akcí, tak by musela polovina z nich kopat kanále..... :-! A u nás se to pohybuje stejným směrem.....požadavky na milionová odškodnění za kdejakou prkotinu...to vše jen proto, aby právníkův podíl v % byl co nejvyšší... :-!
Avatar - praděda7
8. 2. 2016 18:11
Re: Obří svolávačka ještě nebyla.....
>:D >:D >:D
Avatar - Plautus
8. 2. 2016 18:07
Re: Klínů není nikdy dost
>:D
Hochu, díky za dôveru :yes: ;-)