Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Octavia Combi je podle Britů nejlepší rodinné auto. Kdo dál uspěl?

Ondřej Mára
Diskuze (29)

Britský motoristický web Autocar zveřejnil výsledky každoroční ankety Britain’s Best Cars Awards, ze které si ocenění odváží i Škoda Octavia Combi.

Naši britští kolegové z webu Autocar nedávno zveřejnili výsledky každoroční ankety Britain’s Best Car Awards, jejíž vítězové v jednotlivých kategoriích by údajně měli mít právo označovat se nejlepšími vozy v zemi (tedy Velké Británii) po stránce řízení, vlastnictví i péče o posádku.

Namísto tradičního rozdělení do segmentů podle velikostí, jako jsou SUV, kombíky, sedany, atd., se naši kolegové rozhodli roztřídit vozy do vlastních kategorií. Během hodnocení pak malý tým porotců nepracoval pouze s objektivními měřítky, ale zvážil i subjektivní zážitky, jako například jak moc si jízdu s autem užívali.

Ve výsledku by tak vítěz každé kategorie měl být autem, jehož vlastnictví a řízení si budou užívat i běžní každodenní motoristé. Pojďme se tedy podívat na výsledky.

Za nejlepší elektromobil byl porotci z Autocaru označen Peugeot e-208, Volkswagen Golf GTI si odnesl cenu za nejvšestrannější vůz a ocenění pro nejzábavnější automobil si odvezla Mazda Mx-5. Za nejlepší auto snů pak porotci označili Alpine A110.

Nejlepším firemním vozem bylo zvoleno BMW 330e, Toyota Corolla 2.0 byla vyhlášena nejlepším hybridem a ocenění pro nejlepší SUV připadlo Land Roveru Defender. Ocenění pro nejlepší velký vůz si odvezl Citroën Berlingo, zatímco nejlepším malým vozem byl vyhlášen Ford Fiesta.

Pro nás zřejmě nejzajímavější informací je pak vyhlášení Škoda Octavia Combi za nejlepší rodinný vůz, což porotci komentovali slovy: „Vypadá elegantněji než kdy dřív, přesto si zachovává svou vynikající praktičnost, pohodlí, hodnotu za peníze a snadnost použití.

Video se připravuje ...

Kromě deseti výše zmíněných modelů ale kolegové z Autocaru přidali ještě dvě speciální ocenění. Honda E si vysloužila ocenění pro vůz s nejlepšími technologiemi, zatímco Toyota získala ocenění pro nejlepšího výrobce. To si přitom vysloužila především nedávnou transformací, díky které nyní nabízí praktické a dynamické vozy pro každodenní využití i modely zaměřené na nadšené řidiče.

Ondřej Mára
Diskuze (29)

Doporučujeme

25. 10. 2020 13:19
Re: Design
Ja neviem, Mne Škoda a Seat prídu ako cez kopirák, nenapadá ma skoro žiadny pádny dôvod vybrať si jedno alebo druhé. Buď chcem jednu alebo druhú značku, alebo je jedno z áut pre niečo výrazne výhodnejšie. VW sa snaží svoje značky výrazne profilovať, ale Škodu a Seat drží u niektorých modelov viac-menej na rovnakej vlne - Octavia/Leon v kombíku alebo Fabia/Ibiza.
Avatar - Dzakobo
24. 10. 2020 19:16
Re: Octavia,fakt ne
Když bych chtěl minimálně benzínový čtyřválec a nebo alespoň 150 koní?
Octa má mizerný interiér, takže mojí volbou by byl FoFo ST.
24. 10. 2020 16:23
Octavia,fakt ne
Nejlepší rodinné auto,Berlingo a Rifter.O hodně větší, pohodlnější a statisíce levnější 🤣
24. 10. 2020 13:44
Re: Potvrzení všeobecně známého faktu
Jednoznačne ano. Kombinácia motorov, prevodoviek a pohonov spolu s moznostou variacii vybavy...vyberie si kazdy. Toto vedia len vo VW. Napriek tomu osobne dufam, ze prejdeme vramci firemneho fleetu na inubznacku, pretoze moja stara firemna o3 je proste lepsie ako ta o4, co mi chceli kupit...a to je dost smutne.
Avatar - Blue Sun
24. 10. 2020 12:05
Re: Nejlepší jistě ne!
Tolik času na učení jsi měl, a pořád ti to nejde? Hm, to je blbé.