Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ojetý Opel Insignia B (od 2017): Pozor na drahé díly!

Marek Oborník
Diskuze (12)

Insignia B, vyráběná od roku 2017, představuje poslední opel vyvinutý ještě za svazku s General Motors. V něčem je to výhoda, v něčem nevýhoda, v pozáručním čase hlavně štvou vysoké ceny dílů.

Byť koncern GM kdysi patřil k průkopníkům výrobních úspor, dnešnímu tlaku na odlehčování a osekávání nákladů čelí přece jen agilněji než koncern PSA (dnes Stellantis), který teď Opel vlastní. Takže z pohledu zákazníka je určitě výhoda, že se stavba insignie odehrála ještě pod taktovkou GM. Ano, proti předchůdci model zhubl průměrně o 150 kg (u čtyřkolek víc, u předokolek méně). Jenže když to dáme do kontextu s tím, jaký byla první Insignia A předimenzovaný tank, pořád z toho vychází, že je tu víc plechu než na passatu.

Auto pro celý svět

Zmodernizovaná platforma Epsilon II, nazývaná E2XX, zchudla spíš na chytrých detailech. Se zavěšením kol tu problémy nebývají, ostatně insignia nosí i názvy Buick Regal (pro USA a Čínu) či Holden Commodore (pro Austrálii) a je připravena i na horší venkovské silnice než ty naše. Také musí mít rezervu i pro šestiválec 3,6 litru. Ten ale pod značkou Opel pořídit nešel, byť jeho zástavba pod drahou hliníkovou kapotu by nebyla žádným problémem – modely Insignia, Regal i Commodore donedávna sjížděly z jedné výrobní linky v Rüsselsheimu.

Video se připravuje ...

Že za éry GM vlastně nebylo vůbec zle, brzy poznali i zákazníci, protože po začlenění značky pod „Francouze“ se třeba okrouhaly možnosti zákaznické individualizace. Unikátní paleta luxusních laků z programu Exclusive zmizela na podzim 2019, při faceliftu o půl roku později pak i zvýšené kombi Country Tourer. Což byly na insignii nejzajímavější záležitosti. Tedy kromě podpultových slev na nové vozy, které dostal skoro každý.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Marek Oborník
Diskuze (12)

Doporučujeme

Avatar - tommyTS
17. 8. 2023 15:36
Řetěz na vačce
To, že se u 2.0 CDTi vytahá a pak chrastí, je spíš jistota než vzácnost. Vytahá se a vydře drážku do hlavy.
Avatar - idam.i
7. 11. 2022 16:02
Re: Re: som socka
Keby všetky auta boli takéto šroty. :-!
Je paradox,že zrazu je ako TOP motorizácia 1,5T a 1,6T.To bolo reči pre testoch že v poho,ale 2,0 je iná káva. ;-)
Nafta že nie je úplne zlá no muchy sa objavujú celkom husto.AdBlue a pod.
Inak ja mám zatial 73.000km a nemenil som nič okrem olej filtre a sviečky.Ešte aj pneu držia aj keď už končia.
Avatar - Ozzman
3. 11. 2022 11:43
Re: Re: som socka
To auto jezdí super, vlastní zkušenost, ale už jsem četl, že těch problémů tam je více, věnovali se tomu již před rokem ve světě motorů, nejen 4x4, ale co si pamatuji, tak i úniky oleje někde v motoru 2.0d. Premium nemam, takže si to znovu nepřečtu, svět motorů mi roztrhal mladej
Avatar - xxc
2. 11. 2022 20:59
Re: Re: som socka
A boli tú celkom ľudia, čo na tom jazdia a sú spokojní a pritom to vyzerá celkom ako šrot
Avatar - twistedTSD
2. 11. 2022 20:32
Re: som socka
To je radost, taková servisní podpora.