Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Opel Adam přijde o střechu

Michal Fokt
Diskuze (30)
Ze stahovací plátěné střechy se opět začíná stávat hit. Měl by ji dostat i nejmenší z Opelů Adam.

Nabídka malých otevřených aut je zatím stále žalostně malá, ale všechno napovídá tomu, že automobilky pracují na nápravě. Nabídku klasických kabrioletů se stahovací plátenou střechou nebo tuhou sklápěcí střechou totiž obohacují modely, nad kterými se sice pravověrný vyznavač jízdy s větrem ve vlasech jen ušklíbne, svůj hlavní účel ale splní i tak.

Řeč je o polokabrioletech - autech, které si zachovávají rám dveří a plátěná střecha se pohybuje v něm umístěných kolejnicích. Jedná se tedy spíše o velké střešní okno. Výhody jsou zcela jasné - náklady na vývoj takového auta jsou ve srovnání s klasickým kabriem minimální, menší je nutnost dodatečných výztuh karoserie a tento mix vlastností pak přináší vítaný bonus v podobě nižší pořizovací ceny.

Toto řešení použil před pár lety Fiat 500C, již napřesrok se dočkáme toho samého u Citroënu DS3 a nejnovější zprávy z Německa naznačují, že podobné plány má i stylové mini Opel Adam. Jak příznačné - Adam by přece měl být nahoře bez, nemyslíte? A podobně jako u zmíněné italské konkurence by fíkový list v podobě stahovací střechy měl zahrnovat i zadní okno. Aby vůz bez střechy nepřišel o kufr, střecha se naplocho složí nad zavazadlový prostor.

Příští léto ještě budete muset přežít v nějaké "plechovce", pokud vše dopadne dobře, Opel Adam Cabrio by mohl být uveden na trh koncem příštího roku nebo nejpozději na jaře 2014.


Spy ilustrace: Opel Adam Cabrio

Michal Fokt
Diskuze (30)
11. 12. 2012 20:24
Opel Adam přijde o střechu
..........Opel Adam přijde o střechu...........chudák malej >:-[]
11. 12. 2012 09:44
Re: To by mě zajímalo...
:yes: taky jsem kliknul :-)
Avatar - Blue Sun
11. 12. 2012 08:16
Re: Opel nemusi toto ani vyrabat..nekaly korejsky import
Nemohl by někdo ten Magnetofon už vypnout?
10. 12. 2012 21:30
Re: Opel nemusi toto ani vyrabat..nekaly korejsky import
https://www.euroskop.cz/8978/sekce/cesti… />
Je dobre psat nasim europoslancum co si o tom mysli a jestli jim to prijde v poradku, ze se budou v EU zavirat fabriky, zatimco dovoz z asie bude stoupat.
Avatar - Magnetofon
10. 12. 2012 20:53
Opel nemusi toto ani vyrabat..nekaly korejsky import
Opel nemusi toto auto ani zacat vyrabat... pretoze je tu nekaly import z Juznej Korei - Kia Piacanto a nekaly import z Indie - Hyundai i10, Hyundai i20...