Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Opel Astra Sports Tourer vykreslen na první grafice. Jak se vám líbí?

Ondřej Mára
Diskuze (4)

Klasické kompaktní combi vyroste na základech sdílených s Peugeotem 308 SW.

Začátkem léta představila automobilka Opel již šestou generaci modelu Astra, ovšem pouze ve formě pětidvéřového hatchbacku. Astra se však již od svého představení v roce 1991 vždy nabízela také ve verzi kombi, jejíž vznik tak všichni považovali téměř za jistý.

Tušení se pak potvrdilo začátkem tohoto měsíce, kdy se na veřejnost dostaly první špionážní snímky z testování kombíku, který Opel v minulé generaci označoval jako Sports Tourer. Přední část, zhruba po B-sloupek, přitom zůstala stejná, zadní část karoserie ovšem automobilka ukryla pod maskovací fólii.

Tady ale do hry vstupuje grafik ruského webu Kolesa.ru, který záď produkčního vozu vykreslil podle špionážních fotografií, tvarů hatchbacku a tvarů sesterského Peugeotu 308 SW, se kterým Opel Astra sdílí platformu.

Karoserie tak oproti 308 SW nejspíš opět vsadí na ostře řezané tvary, které jsou patrné nejen v masce, ale také například na tvaru bočních linek, D-sloupku a okolního prosklení. Stejně jako v případě 308 SW, i rozvoz Astry by měl povyrůst o 55 mm. V interiéru ale zřejmě nabídne ještě o trochu víc místa.

Video se připravuje ...

Zatímco Peugeot 308 hatchback nabízí zavazadelník o objemu 412 litrů, respektive 608 litrů ve verzi SW, Opel Astra nabízí ve verzi hatchback objem 422 litrů, takže sesterský Peugeot zřejmě trumfne i v prodloužené verzi. V nabídce pohonných jednotek se ale žádné změny neočekávají.

Připomeňme, že Opel plánuje zahájení prodejů modelu Astra na evropských trzích začátkem příštího roku, přičemž jeho výroba opět probíhá v Německu. Datum premiéry kombíku zatím neznáme, všichni ale očekáváme, že hatchback doplní co nejdřív.

Ondřej Mára
Diskuze (4)

Doporučujeme

Avatar - Tielman
26. 9. 2021 11:15
Volant...
Pominu predikci designu combi na obrazcich... Realnej HB je hezke auto, jen ten volant mi pripomnel Karosu... moc tedy soucane volantove trendy nekopiruje... ale zas lepsi nez ovladac na PS. Ovsem zbytek interieru je hezky vzdusnej, exterier umirnenej a vyzehlenej, zadne cirkusove serepaticky. Tahle astra by mohla uspet u konzervativneji orientovanych zakazniku... oproti nekterym sourozencum z PSA.
Avatar - 3_diamanty
25. 9. 2021 20:12
Hatch je najkrajsi kusok v segmente
Ale toto kombi sa moc nepodarilo... este ze to nie je seriovka
25. 9. 2021 16:59
Re: ZLÉÉÉ
A úkoly už máš napsané ?
Avatar - chalan66
25. 9. 2021 16:49
ZLÉÉÉ
Mix VW Golf , hlavne zadok a bočná línia a predok ako Opel s 80 rokov ! Za mňa nepodarený dizajn. Je to vec vkusu, ale predošlá generácia sa mne osobne páčila. Toto je hrôza !