Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Opel Calibra existuje také jako kabrio. Jeden z 13 kusů je na prodej

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Když se řekne Opel Calibra, jistě si představíte pohledné kupé z 90. let. Víte ale, že Calibra existuje také jako kabriolet?

A dokonce si ji můžete koupit, jedna otevřená Calibra je aktuálně na prodej v Německu.

Kabriolet není "oficiálním" produktem automobilky Opel, ta skutečně Calibru prodávala výhradně jako kupé. Provedení s plátěnou střechou si na začátku 90. let vymyslel známý německý úpravce Piecha Design.

Video se připravuje ...

Červený exemplář, který je nyní k mání, podle prodejce představuje první upravený kousek, prototyp. Právě na ten firma lákala potenciální zákazníky. V inzerátu se také dočteme, že společnost Piecha Design nakonec kabrioletů postavila celkem třináct.

Prototyp otevřené Calibry je původně kupátkem z roku 1990. Kromě toho, že vůz přišel o klasickou střechu, místo níž dostal "plátno", musel úpravce také výrazně přepracovat zadní partie. Klasická Calibra má vstup do zavazadlového prostoru realizovaný velkým výklopným víkem, což samozřejmě u kabrioletu s plátěnou střechou není možné. Piecha Design přidala také několik tuningových prvků - nový výfuk, jiná kola nebo upravený podvozek.

O pohon auta se stará atmosféricky plněný dvoulitrový čtyřválec, poskytující maximální výkon 110 kW (150 koní) v 6000 otáčkách za minutu a nejvyšší točivý moment 196 Nm v 4800 ot/min. Spojený je s pětistupňovou manuální převodovkou.

Kabriolet podle prodejce dosud najezdil jen 38.350 kilometrů a má být ve skvělém stavu. Ve výbavě nabízí například kožené čalounění, sportovní sedadla, elektrické ovládání oken, centrální zamykání nebo CD přehrávač.

Vůz je na prodej za 28.800 eur, což je v přepočtu asi 680 tisíc korun.

Video se připravuje ...

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme