Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Opel Combo Life XL: Nová verze osobní dodávky převeze až sedm lidí

Aleš Dragoun
Diskuze (14)
Opel rozšiřuje novou generaci řady Combo o prodloužené provedení osobní verze Life a zaplechovanou dodávku.

Aktuální generace Opel Combo, v pořadí pátá tohoto názvu už vychází z koncernové líhně PSA, využívá platformu EMP2. Debutovala letos v Ženevě. Life XL představuje až sedmimístnou osobní verzi již dříve prezentovaného krátkého provedení. Měří na délku 4,75 m, o 30 centimetrů více než standard. Pokud potřebuje majitel více prostoru pro jakýkoli náklad, po sklopení obou řad lze naložit až 2693 l zavazadel.

Vrcholem motorové nabídky je nově čtyřválcový turbodiesel 1,5 l s výkonem 96 kW (130 k). Opel ho páruje nově s osmistupňovou samočinnou převodovkou, kombinovaná normovaná spotřeba nafty činí 4,3 l/100 km. Jinak je pro něj k dispozici také šestistupňová přímo řazená skříň, stejně jako pro základní zážehový přeplňovaný tříválec 1,2 l/81 kW. K mání budou od září i krotší verze naftového motoru s 56 a 75 kW, těm stačí pětistupňové manuály.

Svou premiéru oslaví Life XL na veletrhu užitkových vozidel IAA v Hannoveru 19. září. Combo se zde představí i jako zaplechovaná dodávka Cargo, která se stejnou délkou uveze dvě europalety, nebo až 4,4 m3. Užitečná hmotnost činí až 1000 kg. První již dříve objednané vozy se právě v devátém měsíci rozjedou k zákazníkům.

Celá řada osobních i užitkových modelů může být vybavena moderními bezpečnostními asistenty: adaptivním tempomatem, varováním před kolizí s automatickým brzděním, hlídačem únavy řidiče, sledováním mrtvého úhlu, head-up displejem či kontrolou trakce IntelliGrip s pěti módy, která pomůže nejen na nezpevněném povrchu a při špatném počasí. V případě Carga se nabízí jak zadní kamera, která pomůže při couvání, případně další, ta našla své místo ve spolujezdcově zrcátku.

I dodávky lze vybavit vyhřívanými sedadly a volantem, za příplatek se nabízí dvouzónová klimatizace. Informační systém s osmipalcovou dotykovou obrazovkou podporuje Apple CarPlay i Android Auto.

Combo E (Opel zůstává u tradičního označení generací písmeny) je sourozencem Citroënu Berlingo a Peugeotu Partner, respektive jeho luxusnější varianty Rifter.

Aleš Dragoun
Diskuze (14)
3. 9. 2018 18:03
Re: Rebranding
Však v pohodě, já se jen snažil zodpovědět Tvoji otázku, proč kupovat třetího do party, nijak se za Opla neperu, koneckonců píšu, že já bych si vzal Berlingo no a v reálu jezdím Fordem, jen jsem tu diskusi vzal možná moc zhurta :-)
Avatar - Hammunasakra
3. 9. 2018 12:47
Re: Rebranding
No ale jak sem psal výš = do Berlinga a spol = je nejrozumější nafta = a ta současná mi přijde parádní. Včetně možnosti 8st. automatu

Nevim ale tipuju = že většina těhle aut se historicky prodala v naftě
3. 9. 2018 12:31
Re: Rebranding
Pořád ten Puretech je do Berlinga/Comba/Rifteru je takový šidítko. V C3 Aircross se projevoval dobře. Nicméně šlo o zkušební jízdu s minimální zátěží, kdežto Berlingo bude většinou dost vytěžovaný, ať řemeslníkem, tak rodinou ;-)

Jinak tatík má v klasické C3 1.2VTI 60kW a pokud člověk jede sám nebo ve 2, tak auto s tím problém nemá (trhač asfaltu to opravdu není). Při větší zátěži je už 3hrnek a jeho mínusy, včetně vysavačovýho zvuku, znát ;-)
Avatar - Hammunasakra
3. 9. 2018 12:20
Re: Rebranding
Jasně máš pravdu = no tady je aspoň trochu víc Nm
Berlingo a jeho klony se stejně asi nejvíc bude prodávat v naftě = i dneska. A tahle vypadá hodně povedená. Znám 1,2 Puretech z normálního osobního auta = a problémovej motor to fakt neni = i rozjezd je celkem pohoda
3. 9. 2018 06:48
Re: Další klumprt
Víš o tom stání v servisu něco více? Tak prozraď trochu ze života.....