Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Opel Corsa-e oficiálně: Francouzský Němec na elektřinu slibuje dojezd 330 kilometrů

Stanislav Kolman
Diskuze (5)

Nová Corsa-e se před časem ukázala na uniklých fotografiích. Tentokrát se dozvídáme podrobnosti o technice.

Německá automobilka vypustila do světa oficiální fotky nového modelu Corsa-e. Jeho vzhled už ale úplným tajemstvím nebyl, snímky začaly kolovat sociálními sítěmi už před pár dny.

A protože jde o auto s francouzskými základy, které sdílí s Peugeotem e-208, příliš nepřekvapí ani technické specifikace elektromobilu. Corsa-e disponuje výkonem 100 kW a 260 newtonmetry točivého momentu. Z klidu na stovku zrychluje 8,1 sekundy, na padesátce je za 2,8 s. Novinka je rychlejší než Renault Zoe a nepostaví-li Opel ostrou elektrickou verzi OPC, půjde o nejhbitější Corsu vůbec.

Baterie mají kapacitu 50 kWh a jsou umístěny doslova všude, kde jen to šlo. Většina se nachází po sedačkami a dojezd má podle německé automobilky hodnotu 330 kilometrů. Záleží samozřejmě na vnějších podmínkách a také stylu jízdy, který lze upravit režimy Eco, Normal a Sport. Pomocí rychlonabíječky se na 80 % kapacity dostanete za 30 minut.

Zvenčí se Corsa-e tváří jako vůz s konvenčním spalovacím motorem, zkrátka žádné futuristické výstřelky. Auto však dostane celou plejádu moderních technologií včetně LED Matrix světlometů, adaptivního tempomatu, parkovacího asistenta či hlídání mrtvého úhlu.

Řidič zase veškeré funkce obslouží prostřednictvím desetipalcové obrazovky multimediálního systému, jenž je vybaven také navigací s live dopravními informacemi. To se ale bavíme o příplatkové položce, základ utvoří sedmipalcová obrazovka.

Opel spustí objednávkový systém v příštích týdnech. Dodávky prvních kousků nového elektromobilu se očekávají ještě před koncem letošního roku.

Stanislav Kolman
Diskuze (5)

Doporučujeme

25. 5. 2019 20:38
Re: dojezd
máš pravdu, oplu to veľmi prospelo, PSA tiež
a to tu boli nejaké katastrofické scenáre,
toto auto je fakt krásne, som veľmi milo prekvapený,
aj ostatné ople sú pekné
fakt šlapú
24. 5. 2019 22:33
Re: dojezd
Zácpu máš asi ty..já jsu rád,že Opel konečně po dvaceti letech prosperuje..PSA do toho fest šlape,snad Opel čekají lepší časy.
Avatar - Ada je zase tady
24. 5. 2019 21:26
dojezd
Takže v reálu 200km. Po 2 letech 100km... Když nesněží a není zácpa...
24. 5. 2019 15:07
Aneb připlať si za baterku 500.000 kč
Ekonomické sílenství.
24. 5. 2019 12:21
Vyhřívané čelní sklo a volant
V nabídce zůstalo vyhřívané čelní sklo a volant.A také aut.parkování. :yes: