Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Opel Corsa-e Rally míří s elektřinou na tratě automobilových soutěží

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (4)

Opel se prostřednictvím modelu Corsa-e chce stát průkopníkem nasazení elektromobilů v rallye. Novinka totiž není konceptem, ale pro příští sezónu plně připraveným závodním vozem.

 

Opel poměrně rychle sejmul plachtu z tajemného automobil, jehož prostřednictvím zve na svůj stánek na letošním autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem. Namísto konceptu budoucnosti se jedná o elektromobil připravený pro soutěžní tratě.

Opel Corsa-e Rally na základech sériového modelu se představuje jako nástupce dosluhujícího modelu Adam R2. Nový závodní elektromobil disponuje nejvyšším výkonem 100 kW a točivým momentem 260 N.m. Tyto hodnoty jsou stejné jako u výchozího modelu a k předním kolům míří prostřednictvím jednostupňové převodovky.

Pro soutěžní nasazení se Corsa-e dočkala diferenciálu Torsen, nových komponentů zavěšení a odpružení kol i ochranných prvků podvozku pod motorem a převodovkou. Do interiéru zamířila bezpečnostní klec a skořepinová sedadla pro řidiče a navigátora.

Na závodní tratě má Opel Corsa-e Rally vyrazit v příštím roce v rámci šampionátu ADAC Opel Rally Cup a má se podobně jako model Adam R2 stát ideálním strojem pro začínající závodníky. Cena se má pohybovat kolem 50.000 eur (zhruba 1,3 milionu Kč).

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (4)

Doporučujeme

Avatar - Beefcake
25. 8. 2019 22:30
Zaujimave
ze to okomentovali akurat "milovnici" elektroaut.
A ten zvuk by mal by naozaj v cene, ked ho ma tak Kodiaq RS aj SQ7. A dalsi ...
Avatar - WinDiesel
24. 8. 2019 17:30
Re: Ke každé Corse dieselagregát.
Za 1,3 mil. Kč je to ideální základ a zvuk za příplatek :-! :-! :-!
Avatar - KANKUNEN
24. 8. 2019 13:08
Ke každé Corse dieselagregát.
A kdo kdy byl na rally, tak ví, že po odjetí 20ti aut je zvuk základní bezpečnostní prvek.