Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Opel míří do USA: Saturn PreVue alias Antara GTC

Ondřej Láník
Diskuze (14)
Sbližování značek Saturn a Opel má pokračovat v nejbližších letech intenzivní výměnou modelů. Německé značce by to mělo pomoci s vytížením nevyužitých kapacit, mladé americké odnoži GM zase v získání nových zákazníků...

Sbližování značek Saturn a Opel má pokračovat v nejbližších letech intenzivní výměnou modelů. Německé značce by to mělo pomoci s vytížením nevyužitých kapacit, mladé americké odnoži GM zase v získání nových zákazníků, kteří v zámoří slyší na evropský design.

Indicií k chystanému kroku je představení Evropanům známé studie Antara GTC pod jménem Saturn PreVue na newyorském autosalonu. Třídveřová studie s pohonem všech kol se představila minulý rok ve Frankfurtu a v té době se o modelu hovořilo jako o možném nástupci Frontery. Saturn naproti tomu prohlašuje, že jde o ukázku nového designérského jazyka značky aplikovaného na kompaktní automobil SUV.

"Mezi značkami Saturn a Opel existuje zřejmá synergie, obě značky mají podobné soupeře, ale také podobné zákazníky v regionech, v nichž působí" řekla šéfka Saturnu Jill Lajdziak.

Studie PreVue je poháněna evolučním vznětovým dvoustupňově přeplňovaným čtyřválcem 2.2 CDTI (156 kW, 400 Nm), kombinovaným se šestistupňovou manuálně řazenou převodovkou. Podobný motor představil Opel již ve studii Vetra OPC Twin-Turbo v roce 2004, sériové výroby se však model zatím nedočkal.

Ondřej Láník
Diskuze (14)
18. 4. 2006 17:25
Re: Fotky z NYC pokračování
BRAVO, jako bych tam byl. Rasto a Lones zaváleli. P.S. Ta fronta u EOS ;-) VOLVO S80 je dokonalé, a Porsche též... :yes: