Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Opel O-Team Zafira Life vzpomíná na slavnou dodávku ze seriálu A-Team

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Opel představuje studii O-Team Zafira Life, jejíž vznik i vzhled inspirovala dodávka GMC Vandura, která přepravovala hrdiny dodnes populárního akčního seriálu A-Team z osmdesátých let dvacátého století.

Opel O-Team Zafira Life má na svědomí tým divize OSV (Opel Special Vehicles), který připravuje předváděcí vozy a koncepty pro autosalony a výstavy. Za základ atraktivní studie O-Team, v jejímž názvu „O“ znamená Opel, posloužil sériový model Zafira Life s šestimístným interiérem a dlouhým rozvorem náprav.

Studie značky Opel na svůj severoamerický vzor zcela zřetelně odkazuje barevným provedením svého exteriéru, i když nevyužívá stejnou kombinaci odstínů, ale pouze vsadila na jejich podobné rozvržení. Vedle zvolené grafiky pak seriálový GMC Vandura inspiroval O-Team Zafira Life i dalšími prvky, jako je například ochranný rám na přídi, spoiler umístěný na zádi nebo výrazná litá kola.

Opel O-Team Zafira Life se svému vzoru přibližuje i svým zvukovým projevem. Za ten vděčí akustickému modulu, generujícímu zvuk atmosférického benzinového motoru V8, i když pod kapotou se ukrývá přeplňovaný vznětový čtyřválec o objemu 2,0 l s nejvyšším výkonem 130 kW (177 k) a točivým momentem 400 N.m. Tyto hodnoty míří k předním kolům prostřednictvím osmistupňové automatické převodovky.

Tým divize OSV se u své nejnovější kreace vedle vzhledu karoserie a zvukového projevu zaměřil i na podvozek. Studie O-Team Zafira Life má díky tomu sníženou světlou výšku a vzduchové odpružení umožňuje spuštění vozu do parkovací polohy prostřednictvím dálkového ovladače. Podvozek se vedle toho může pochlubit i kotoučovými brzdami o průměru 380 mm se čtyřpístkovými třmeny na přední nápravě a již zmiňovanými 20palcovými disky BBS z lehkých slitin s pneumatikami Michelin Cup 2.

Pozornost byla při vzniku studie věnována i interiéru a řidič i spolujezdec mají k dispozici sportovní sedadla z modelu Insignia GSi. Přídavný zesilovač o výkonu 800 W má podle materiálů automobilky interiér proměňovat v koncertní síň.

Opel nakonec uvádí, že všechny technické modifikace provedené na studii O-Team Zafira Life byly schváleny státem pověřenou technickou zkušebnou TÜV a není tedy vyloučeno, že se zanedlouho objeví na silnicích i další exempláře vanu „O-Team“.

Zdroj: Opel

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Doporučujeme