Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Opel představuje Zafiru Life. Z MPV se stává osobní dodávka s technikou Peugeotu

David Bureš
Diskuze (37)

Novinka Opelu bude dostupná ve třech délkách. Od roku 2021 pak bude nabídnuta také v elektrické verzi.

Opel pod vedením nového majitele, Skupiny PSA, postupně přezbrojuje na francouzskou techniku. Nejnovějším příkladem je právě uvedený model Zafira Life. Nepřímý nástupce MPV Zafira je osobní dodávkou, využívající základ z dílny PSA. Zafira Life zároveň nahrazuje model Vivaro, přičemž se stává sourozencem modelů Citroën SpaceTourer a Peugeot Traveller. Stejnou techniku využívá i Toyota Proace Verso.

Shodný základ s francouzskými osobními dodávkami prozrazuje shodná silueta, příď je však pro Opel svébytná. Naopak kabina je prakticky stejná jako u sourozenců.

Čtvrtá generace Zafiry bude dostupná hned ve třech délkách. Zafira Life Small na délku měří 4,6 metru, Zafira Life Medium 4,95 metru a konečně Zafira Life Large 5,3 metru. Značka díky tomu pokryje potřeby různé klientely. Small zaujme hlavně zákazníky hledající kompaktní, obratné auto s prostornou kabinou, zatímco větší verze hlavně ty klienty žádající hodně prostoru a místo až pro osm osob.

Automobilka navíc slibuje bohatou výbavu. K dispozici je kožené čalounění, automatické přepínání tlumených a dálkových světel, head-up displej nebo adaptivní tempomat, tedy prvky, které bychom si s tímto typem vozidla před pár lety spojili jen těžko.

Pro delší varianty tu bude i paket Lounge s masážními a vyhřívanými předními sedačkami a čtyřmi křesly vzadu s 48 cm širokými sedáky, které bude možné otočit proti sobě. Součástí této varianty bude i posuvný stolek s odkládacím prostorem na drobnosti.

Nabídku motorů Opel zatím nezveřejnil, dá se však očekávat využití stejných jednotek jako u sourozenců, což by znamenalo nasazení turbodieselů 1.5 BlueHDi (88 kW) a 2.0 BlueHDi (110 a 130 kW). Značka každopádně potvrdila, že od roku 2021 bude Zafira Life dostupná i v elektrické verzi, což je součástí plánů Opelu na elektrifikaci své nabídky.

Počítá se též s nabídnutím pohonu všech kol, a to prostřednictvím systému od specialisty Dangel, který čtyřkolku dodává i pro SpaceTourer a Traveller.

Opel Zafira Life se světu poprvé představí na letošním ročníku bruselského autosalonu, který startuje 18. ledna. Objednávky budou spuštěny příští měsíc.

David Bureš
Diskuze (37)

Doporučujeme

30. 4. 2020 12:26
Ale
Francoužští čuráci mají mrdky, tak udělají mrdky i z jiných značek 8-s :no:
Avatar - xxc
10. 1. 2019 11:21
Re: Upřímnou soustrast
Mne to az tak jedno nie je, lebo chudaci si to kupia a budu cely zivot lutovat :-)
Avatar - wakantanka
10. 1. 2019 11:02
Re: Smutné kino
A posledných koľko 10 - 15 ? rokov sekal jednu stratu za druhou. Stále pod GM? Toť otázka kde robili súdruhovia z centrály chybu?
10. 1. 2019 08:09
Re: Combo?
o triedu mensie ako zafira? Ved nahradzaju Zafiru ale o triedu vacsou dodavkou?
10. 1. 2019 05:59
Re: Upřímnou soustrast
Asi preto, že to nebolo plnohodnotné sedadlo, stredné sedadlo je v Zafire o dosť užšie od krajných.