Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Opel Vivaro e-Concept: Van s technikou Ampery

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Opel na autosalonu užitkových vozidel IAA v Hannoveru představuje projekt Vivaro e-Concept. Tato elektřinou poháněná dodávka má nabídnout dojezd až 400 km.

Opel Vivaro e-Concept představuje koncept lehkého užitkového vozidla, využívající podobný pohonný systém jako Opel Ampera. Podle vedení automobilky se má jednat o ideální lehký užitkový automobil pro firmy, které potřebují dopravit své zboží do center měst, do nichž mají automobily s konvenčním spalovacím motorem vjezd zakázán.

K pohonu Vivara e-Concept slouží elektromotor, disponující výkonem 111 kW a točivým momentem 370 Nm, což jsou stejné hodnoty jako u Ampery. Elektrickou energii dodávají elektromotoru lithium-iontové baterie, které jsou uloženy pod podlahou Vivara a mají přispět k snížení těžiště vozu. K jejich dobíjení je samozřejmě možné využít běžné elektrické zásuvky o napětí 230 V.

Čistě na elektrickou energii má být Vivaro e-Concept schopno ujet až 100 km. K prodloužení dojezdu na více než 400 km slouží blíže nespecifikovaný spalovací motor. Nosnost konceptu je 750 kg a jeho ložná plocha nabízí objem 5 m3.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)