Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Opel Zafira-e Life se představuje jako elektrický obytňák Crosscamp Flex

Ondřej Mára
Diskuze (7)

Elektrická obytná dodávka navazuje na vznětovou verzi, na trhu by se měla objevit příští rok.

Automobilka Opel se pochlubila prvními snímky prototypu elektrické obytné dodávky Zafira-e Life Flex, jejíž premiéra je naplánována na veletrh obytných automobilů Caravan Salon 2022. Ten se uskuteční v Düsseldorfu v termínu od 26. srpna do 4. září.

Prototyp je postaven na platformě modelu Zafira-e Life, osazené baterií s kapacitou 75 kWh, která by měla zajistit dojezd až 322 km (dle WLTP). Díky podpoře nabíjení při výkonu až 100 kW by nabití na 80 % kapacity mělo trvat jen 48 minut. Dodávka je navíc vybavena 95 Ah palubní baterií, sloužící k napájení osvětlení, chladícího boxu a nabíjení drobné elektroniky.

Podobně jako ostatní modely Opel Crosscamp, také elektrický Crosscamp Flex by měl nabídnout vše potřebné pro komfortní výlety. Přední sedadla se dají otočit o 180 stupňů, malá kuchyňka je vybavena dřezem, plynovým vařičem i nádržemi na vodu a nechybí ani dostatek úložných prostor.

Video se připravuje ...

Dodávka je připravena pro přepravu čtyř osob a nabízí také čtyři místa k přespání. Dvě lůžka vzniknou po rozložení zadní lavice, další dvě po vyklopení střechy.

Automobilka navíc dodává, že všechny varianty modelu Crosscamp na platformě Zafira-e Life nabídnou bohatou paletu asistenčních systémů dodávek Opel již v základu. Chybět nebude nouzové brzdění, upozornění na čelní kolizi, rozpoznávání značek, upozornění na jízdu v pruzích nebo semi-adaptivní tempomat.

Čistě elektrický Crosscamp Flex se připojí ke vznětovým modelům Crosscamp v příštím roce. Kromě toho ale automobilka plánuje také čistě elektrický městský obytňák Crosscamp Lite, datum jeho premiéry ale bohužel zatím ani nenaznačila.

Ondřej Mára
Diskuze (7)

Doporučujeme

26. 8. 2022 07:51
Re: Mám niekoľko otázok
V zahraničí není neobvyklé, že má někdo pojízdnou kancelář.
25. 8. 2022 19:31
Re: Mám niekoľko otázok
No nahráli Toyotě a tam je velká spokojenost :yes:
25. 8. 2022 16:58
Re: Mám niekoľko otázok
Tak ukážou všem jak jsou zelení a že to nikdo nebude kupovat je přece chyba zákazníků
25. 8. 2022 16:15
Re: Mám niekoľko otázok
Mrkněte na test od Hrubise, spotřeba až 40kWh/100k a ve vyšších rychlostech tomu dochází dech:

https://youtu.be/tuAf7Dy-Nzg

Takže dojezd 180-200km max… Prostě nesmyslný krok od Stellantisu :no:
25. 8. 2022 16:08
Re: Mám niekoľko otázok
To městské obytné auto mě taky pobavilo. No asi dobrý pro nějakýho gastarbeitra, který otročí třeba v Praze a nemá kde bydlet. Jinak to auto 300 kilometrů nedá ani náhodou. To WLTP počítá hromadu kilometrů ve městě, ale s tímto se potřebujete dostat někam ven z města - ideálně po dálnici a tam bude spotřeba 25kWh/100 minimálně. Jestli tohle je ekologické, tak já jsem čínský bůh srandy