Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ostrá elektrická Alfa Romeo může mít až 1000 koní! A zajímavou prodejní taktiku

Matyáš Kunst
Diskuze (8)

Alfa Romeo chystá extrémně výkonný elektromobil s označením Quadrifoglio. Dosáhne hranice 1000 koní.

Italská automobilka Alfa Romeo finalizuje dlouholeté přípravy pro uvedení prvních plně elektrických modelů. Vlajkonošem se v první polovině roku 2024 stane model Tonale, který se v současnosti vyrábí nanejvýš jako plug-in hybrid. A to je teprve začátek!

Generální ředitel společnosti, Jean-Philippe Imparato,v nedávném rozhovoru pro australský web CarSales naznačil, že se v modelové řadě objeví také hbitější elektromobil, který bude odpovídat sportovní povaze značky. Na karoserii se bude vyjímat legendární znak čtyřlístku. 

Čistě elektrické modely s označením Quadrifoglio prý nabídnou výkon mezi 900 až 1000 koní, což je zhruba dvojnásobek nejsilnějšího vozu s hadem na kapotě (Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio s výkonem 540 koní), který kdy opustil výrobní linku.

Šéf automobilky rovněž zmínil, že sportovní modely s elektrickým pohonem budou těžit z baterií nové generace s vyšší účinností. Díky tomu budou moci inženýři snížit kapacitu akumulátorů a rapidně se sníží celková hmotnost vozu.

Obměna technologie baterií bude prý probíhat v tříletých cyklech, čímž by si měly elektromobily značky Alfa Romeo udržet velmi vysokou konkurenceschopnost. Během rozhovoru padla rovněž nejasná poznámka ohledně bezdrátového nabíjení, ovšem konkrétních informací jsme se zatím nedočkali. 

Video se připravuje ...

Řeč přišla také na prostor kabiny nadcházejících modelů italské značky - konkrétně trendu rozsáhlých obrazovek. Jean-Philippe Imparato uvedl, že i Alfa chystá displeje větší než 13 palců, ale údajně jimi nemá být pokryta celá palubní deska. Generální ředitel automobilky tvrdí, že by to výrazně odvádělo pozornost, což je ve voze takové povahy nežádoucí. 

Na konci se šéf značky Alfa Romeo podělil o prodejní taktiku, kterou by při prodeji elektromobilů se znakem čtyřlístku rád upřednostnil – zkušební jízdy. Není nic jednoduššího, než potenciální zákazníky posadit za volant a nechat je zážitek z jízdy okusit. Automobilka dává přednost tomuto způsobu propagace před neustálým zdůrazňováním rekordních časů na slavných závodních okruzích a opakovaným uváděním údajů o zrychlení z 0 na 100 km/h.

Matyáš Kunst
Diskuze (8)

Doporučujeme

4. 7. 2023 22:33
Re: Re: Elektrická Alfa?! Chce se mi zvracet!
Mno, schválně.

Bojim, ale snad to klapne.
4. 7. 2023 18:58
Re: Obměna technologie
Protoze je tezky se prosadit proti Cine?
4. 7. 2023 16:24
Re: Re: Elektrická Alfa?! Chce se mi zvracet!
Uvidíme. Myslím že to bude určitě nejlépe jezdící auto na platformě cmp2. Uvidíme jestli si alfa prosadí víceprvkové zavěšení vzadu . . . .
4. 7. 2023 13:16
Re: Elektrická Alfa?! Chce se mi zvracet!
Njn, bráška Avengeru.

Tak co - těšit se, nebo plakat?
Avatar - speedfred
4. 7. 2023 10:04
Re: Elektrická Alfa?! Chce se mi zvracet!
Pochop že je už taký trend, EV musí byť stoj čo stoj. Pokial je ale v ponuke stále slušné QV tak mi to nevadí.