Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ostrá Toyota GR Corolla bude představena již za pár dnů

Ondřej Mára
Diskuze (1)

Premiéru bude možné sledovat živě, v Evropě si však budeme muset přivstat.

Automobilka Toyota konečně oznámila datum představení dlouho očekávaného ostrého hatchbacku GR Corolla. Premiéra proběhne formou živého vysílání, které odstartuje 31.3. v 21:30 EDT. Bohužel pro nás to znamená až datum 1.4. od 03:30 středoevropského letního času. Společně s oznámením času navíc automobilka nový model také lehce poodhalila.

Na videu i snímcích tak můžeme vidět například část předního blatníku, ve kterém je umístěn výrazný větrací otvor – zřejmě po lepší odvod tepla od brzd. Na dalším záběru pak můžeme vidět červeně lakované brzdiče, plaketky GR nebo nápis GR-FOUR, který odkazuje na sofistikovaný pohon všech kol, představený s GR Yarisem.

Video se připravuje ...

Už v minulosti přitom Toyota zajímavým způsobem poodhalovala technické specifikace nové GR Corolly. Nápovědy totiž ukrývala do jinak nenápadných snímků, na kterých se někde schovával maskovaný prototyp GR Corolly. V okolí pak byly ukryté technické detaily.

Nový ostrý hatchback by tak opět měl být osazen přeplňovaným 1,6litrovým tříválcem G16E-GTS, který už známe z GR Yarisu. Výkon by se mohl pohybovat od 192 kW (evropská specifikace) až po 200 kW (japonská specifikace). Je však možné, že s ohledem na vyšší hmotnost bude výkon ještě vyšší.

Přenos výkonu na systém pohonu všech kol by měla zajišťovat manuální převodovka, která se v minulosti objevila v jedné z ukázek. Podle zvěstí však Toyota experimentovala také s vývojem osmistupňového automatu, který by se mohl objevit právě v GR Corolle.

Bez ohledu na detaily je zřejmé, že nová GR Corolla bude opět velmi zajímavým vozem. V současnosti však zůstává velkou otázkou, zda se vůbec dostane na starý kontinent.

Video se připravuje ...

Ondřej Mára
Diskuze (1)

Doporučujeme