Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Pařížská novinka: inovovaná Škoda Superb (model 2007)

Ondřej Láník
Diskuze (156)
Nejvýraznější změnou vnějšího designu Superbu je nová maska chladiče s výraznější třídimenzionální podobou, směrovky integrované ve zpětných zrcátkách, nové vnější barvy a varianty interiérů.

Závod Škoda Auto v Kvasinách začne od pondělí, 14. srpna 2006 s výrobou vozu Škoda Superb v modernizovaném provedení nového modelového roku 2007. Čtyřdveřový sedan Škoda Superb disponující nadprůměrným vnitřním prostorem a bohatou luxusní výbavou vstupuje do modelového roku 2007 s řadou novinek a technických změn.

Nejvýraznější změnou vnějšího designu Superbu je nová maska chladiče s výraznější třídimenzionální podobou, zasazena do chromovaného rámečku. Do vnějších zpětných zrcátek jsou nově zakomponovány směrová světla. Nový design mají i přední směrová světla integrované ve světlometech s čirými krycími skly. Zadní svítilny dostaly, podobně jako u modelů Roomster a Octavia, charakteristický profil ve tvaru písmene C. Zákazníci si také mohou vybrat některý ze čtyř nových odstínů laku: béžový Cappuccino, zelený Olive, šedý Anthracite nebo šedý Satin (od listopadu 2006). Praktickým prvkem příplatkové výbavy je sada parkovacích čidel na předním i zadním nárazníku.

Superb modelového roku 2007 charakterizují i nová provedení interiéru a přístrojového panelu. Přístroje v Superbu disponují novým designem. Použito je u nich bílé, velmi jemné podsvícení, přičemž pozadí přístrojů, jejich popisy včetně číslic a multifunkční displej jsou nově červené. Novinkou v modelovém programu Škoda Auto je také přehrávač DVD se sedmipalcovou výklopnou obrazovkou umístěnou ve stropě, pro cestující sedící ve druhé řadě sedadel.

Ke stávajícím úrovním výbavy Classic, Comfort a Elegance přibyla také vrcholná úroveň Laurin&Klement. V tomto provedení disponuje Škoda Superb sedmnáctipalcovými koly s leštěným povrchem, zdvojenou koncovkou výfuku či decentním označením na předních blatnících. Interiér vozu obsahuje kožené čalounění sedadel Royalty, obložení z pravého dřeva Prominent nebo rámečky ofukovačů a kliček dveří s elegantním kovovým povrchem Etna Nero. Základní výbava tohoto modelu obsahuje i řadu dalších prvků.

Škoda Superb se v modelovém roce 2007 nabízí se čtyřmi benzinovými a čtyřmi dieselovými motory. Spektrum výkonů sahá od 85 kW do 142 kW u benzinových motorů a od 77 kW do 120 kW u turbodieselů. Vrchol nabídky tvoří zážehový šestiválec 2,8 l a turbodiesel V6 2,5 TDI.

Ondřej Láník
Diskuze (156)
26. 7. 2006 19:12
Re: bez titulku
To není imitace... možná večeříš a zmátla tě imitace uheráku, Superb má dřevo...
26. 7. 2006 19:00
Re: BALSOVEJ KUTIL
Jako, že by dostal motor, světovou extratřídu...
26. 7. 2006 18:10
Re: Kutil z humpolce
Ty původní byly velmi pěkné... uvidíme až naživo, jak tam pásnou ty nové. P.S. díky za amnestii ;-) :-) :yes: Jinak... k dřevu... abych to nějak upřesnil... dřevo patří tam... kam se hodí... :-) ;-) to je dobrá úvaha :-) No, a kam, že se tedy hodí... myslím, že tam, kde má podtrhnout jaksi důstojnost, noblesu, určitou vyjímečnost auta. řekl bych, že musí to dřevo být na těch správných místech... jaksi "vrostlé" harmonicky do přístrojovky... pak ano... většinou ovšem to dřevo plní funkci "rádobyklasa"... a to jsem měl kritikou na mysli.
26. 7. 2006 17:15
Re: BALSOVEJ KUTIL
Ne, byl dokanalej - boky ze smrku >:D
26. 7. 2006 17:14
Re: Kutil z humpolce
:-) Ani balza... ani dřevotříska... :-) Jo, chápu... kořenové... vždyť to píšu.