Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Peugeot 208: Mírný facelift s novými motory

David Bureš
Diskuze (5)

Modernizovaná 208 dostala ostřejší vzhled. Pod kapotou se nově objeví přeplňovaný benzinový tříválec nebo nové verze turbodieselu BlueHDi.

Peugeot 208 se prodává již tři roky, v poslední době se mu však prodejně tolik nedaří – část prodejů mu zřejmě uzmulo malé SUV 2008. I proto se automobilka rozhodla vůz modernizovat. Faceliftovanou 208 poprvé uvidíme na autosalonu v Ženevě.

Francouzský výrobce v tiskové zprávě hovoří o výrazných změnách designu, úpravy jsou ale spíše jemnějšího rázu. Nový je přední nárazník s ostřejšími linkami, maska chladiče pak byla rozšířena. Lépe vybavené vozy dostanou i světlomety s novou grafikou. Také koncová světla mají novou grafiku, která má údajně připomínat lví drápy.

Interiér i-Cockpit s malým volantem a vyvýšenou kapličkou přístrojů zůstal zachován. Auto však dostalo systém MirrorScreen umožňující zobrazit funkce telefonu na sedmipalcové dotykové obrazovce vozidla.

Nabídka příplatkové výbavy modernizované 208 se rozšiřuje o automatické nouzové brzdění v městském provozu nebo zadní parkovací kameru. I nadále je možné objednávat také aktivní parkovací asistent.

Vylepšená 208 se dále dočkala nových turbodieselů. Motor s označením 1.6 BlueHDi je nově dostupný ve třech výkonových stupních. První nabízí 55 kW a 230 N.m, druhý 73 kW a 254 N.m a vrcholný nadále 88 kW a 285 N.m. Slabší verze nahradí stávající 1.4 e-HDI a 1.6 e-HDI.

Nabídka zážehových agregátů se rozšíří o přeplňovaný tříválec 1.2 PureTech s výkonem 81 kW. Ten bude možné kombinovat i s novým šestistupňovým automatem Aisin, který se pochlubí rychlejším a plynulejším řazením.

Zákazníci si v poslední době oblíbili možnost individualizace vzhledu a na tento trend sází i 208. Nabídka laků karoserie čítá 13 odstínů, nová je například oranžová metalíza Power. K dispozici jsou i balíčky personalizace vzhledu, jako je paket Menthol White.

Novinkou je též výbavový stupeň GT Line, známý již z ostatních modelů francouzské značky. Tato verze dostane speciální masku chladiče, 17palcová litá kola, černé kryty zrcátek, sportovní sedačky s červeným prošíváním nebo hliníkové pedály.

Modernizovaný Peugeot 208 se na evropských trzích začne prodávat v červnu 2015. O výrobu se postarají továrny ve francouzském Poissy a slovenské Trnavě.

David Bureš
Diskuze (5)
20. 2. 2015 09:07
rozpačitý
fejslift besteseleru a v diskusii nezájem. Niečo je špatne. Pokiaľ zostanem v rovine fejsliftu, tak mohli niečo spraviť s prednými aj zadnými svetlami, ale asi to je náročné, lebo vďaka všelijakým výbežkom a patvarom by muceli meniť polovicu plechov.
Avatar - lukas06
19. 2. 2015 19:27
Pěkný!
Celkem se malej lev pochlapil! :-)
Avatar - Auto CZ
19. 2. 2015 18:23
A co android, cybershot ci herna
zrusme vsetky pomenovania, a nazvyme vsetko ,, ty vole,, alebo ,,bez do *,, alebo nechajme jedine patentovat sympli a vybavene.
19. 2. 2015 16:53
naftak Blue ...
???????
19. 2. 2015 16:47
ten trendy vyraz Blue, Green, Eco, ... pri dizloch u vsetkyc
mi primomina oblbovanie, ako u cigariet Light.