Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Peugeot 508 jako kupé? Nemusel by vypadat vůbec marně

Ondřej Mára
Diskuze (2)

Francouzské kupé by nevypadalo vůbec marně, šance na jeho reálný vznik jsou ale dost malé.

Automobilka Peugeot představila modelovou řady 508 v roce 2010, a dnes již existuje v druhé generaci. Během té doby se model 508 nabízel v karosářských verzích sedan, liftback a kombi, i sama automobilka však kdysi evidentně zvažovala verzi kupé/roadster, kterou naznačil koncept Peugeot SR1.

Ten byl veřejnosti představen na ženevském autosalonu v roce 2010, přičemž podle některých zdrojů měl v roce 2012 zamířit do výroby. K tomu bohužel nikdy nedošlo a model 508 jako velké elegantní kupé tak upadl v zapomnění. Nyní se ho však rozhodl oživit známý virtuální designér X-Tomi Design.

Video se připravuje ...

Jako základ své vize použil Peugeot 508 liftback po nedávné modernizaci, kterou prozrazuje upravená maska s novými světlomety a upraveným denním svícením. Protažení předních dveří a odstranění zadních vozu celkem sluší. K dalším změnám evidentně nedošlo, přesto vůz vypadá kompletně a reálně.

Pokud by se vůz stal realitou, automobilka by ho pravděpodobně vybavila běžnými motorizacemi, včetně 1,2litrového tříválce a plug-in hybridních motorizací. Nejzajímavější by ale pochopitelně byla verze Peugeot Sport Engineering (PSE), která na všechna kola posílá výkon 268 kW. V podobné konfiguraci by Peugeot 508 kupé mohl obstát i proti tradiční německé konkurenci.

Video se připravuje ...

V současné době je však velmi nepravděpodobné, že by se Peugeot 508 kupé stal realitou. Přednost totiž dostávají především různé sportovně tvarované crossovery, jako Peugeot 408, kombinující sportovní vzhled, praktičnost a lehce zvýšenou světlou výšku. Časy tradičních kupé tak už zřejmě dávno pominuly.

Peugeot 508 však vypadá dobře i jako liftback či praktičtější kombi. V následujících týdnech a měsících by přitom do dealerství značky měly začít najíždět nové vozy s modernizovanou maskou, vylepšenou obrazovkou infotainmentu a dalšími drobnými inovacemi.

Ondřej Mára
Diskuze (2)

Doporučujeme

Avatar - legnaw (novy)
7. 3. 2023 08:49
jasneeee
s 1.2kou trihrnkem :no:
6. 3. 2023 21:10
Nemusel, ale nikdo by ho nechtěl...
Stejně jako konvenční P508, nemá použitelný motor a těžký PHEV nikdo nechce. Jen Stellantisu to stále nedochází ;-)