Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Peugeot v Ženevě: Facelift 308 a hybridní čtyřkolka pro 3008

Ladislav Čermák
Diskuze (0)
Ve lvím koutku bylo, zcela v rozporu s nedávnými autosalony, poměrně prázdno i po menších novinkách.

Kromě faceliftu nejdůležitější modelové řady a dlouhá léta očekávaného konce pomalého dozrávání systému HYbrid4 do sériové podoby se už vlastně téměř nic dalšího neodehrálo. Budeme si tedy muset zase počkat do podzimu, případně až zase napřesrok do Paříže.

Strategický model 308 se nadále očišťuje od hříchů předchůdce a nejnověji se od něj odpoutává i vzhledově. Aktuální facelift totiž konečně začal zmenšovat už poněkud okoukané obrovské oči po nové 508 i zde.

Zatímco zásahy lze, jak už se stalo u faceliftů kompaktních peugeotů zvykem, považovat za výrazné, technika se měnila jen velmi zlehka. Přibylo možných kombinací motorů a samočinných převodovek, posílil slabší z nabízených dvoulitrových dieselů a především přibyla superúsporná verze e-HDI, poněkud optimisticky nazývaná mikrohybrid, což není nic víc, než odpojitelný startér-generátor a start&stop systém.

Peugeot zoufale bojuje o prvenství a duel s BMW protahuje donekonečna. Ovšem nyní už se zdá, že má opravdu vyhráno – dieselový hybrid se zřejmě již opravdu dočkal sériové podoby, nebo aspoň stavu, který tak nazývá automobilka; od nynějška si prvních 300 zájemců může objednávat limitovanou zahajovací edici a doufat, že neposlouží automobilce jako nedobrovolní zkušební jezdci. Model 3008 HYbrid4 tedy brzy opravdu vyjede na silnice.

Ladislav Čermák
Diskuze (0)