Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Philip Morris zrušil každoroční akci Ferrari, náklady byly neudržitelné

David Bureš
Diskuze (16)
V lednu se stáje Ferrari a Ducati pravidelně prezentovaly v lyžařském středisku Madonna di Campiglio. Příští rok se už tzv. akce Wrooom konat nebude.

Hlavní sponzor týmů Ferrari a Ducati, tabáková firma Philip Morris, zrušila tradiční akci Wrooom, na které tyto značky představovaly své plány na nadcházející sezonu. Tato akce by se přitom příští rok konala už po čtyřiadvacáté.

Zprávu o zrušení akce nazvané Wrooom jako první zveřejnil italský deník Corriere dello Sport. Ten citoval viceprezidenta firmy Philip Morris Maurizia Arrivabeneho, který tvrdí, že náklady na pořádání akce už nebyly udržitelné.

Společnosti Philip Morris prodávající například cigarety značek Marlboro a Chesterfield se letos příliš nedaří. Její tržby totiž v druhém čtvrtletí meziročně nečekaně klesly z 8,17 miliardy dolarů na 7,92 miliardy dolarů po očištění od spotřební daně. Philip Morris tyto výsledky vysvětlilo slabšími prodeji a vysokými náklady v Asii.

Stáje Formule 1 (Ferrari) a MotoGP (Ducati) už vyjádřily politování nad tímto rozhodnutím. V současnosti není jasné, zda si tyto italské značky neuspořádají tuto akci samy, nebo s jiným sponzorem. Také není jasné, zda Wrooom skončí úplně, nebo si dá jen roční pauzu.

Akce Wrooom se pravidelně konala v lednu, v italském lyžařském středisku Madonna di Campiglio. Ducati a Ferrari zde především představovaly plány pro nadcházející sezonu, prezentovaly zde ale i své ostatní aktivity.

Například Ferrari zde ukazovalo, jak její monoposty nebo auta jezdí na sněhu. Akce se samozřejmě účastnili i piloti obou stájí. Video z loňského ročníku si můžete prohlédnout pod článkem.

David Bureš
Diskuze (16)
Avatar - flyboyeda
4. 8. 2013 18:35
Re: Do * s kuřákama
Myslet si to můžeš, ale to je tak všechno
Avatar - Alpinis182
4. 8. 2013 18:34
Re: Do * s kuřákama
... jsi slaboduchy...
Avatar - flyboyeda
4. 8. 2013 18:30
Re: Až se dostanu k moci,tak kouření zakážu
když se chceš zbavit kuřáka slušně to nejde, když někdo kouří v restauraci kde se kouřit nesmí, moje přiměřená reakce by měla být vzít sklenici s vodou a chrstnout mu ji do tváře a to je pořád ještě málo, protože kouř je jedovatý, s kuřákama se slušně jednat nesmí
4. 8. 2013 18:00
Re: Až se dostanu k moci,tak kouření zakážu
Jsem nekuřák a také nerad smrdim ,ale takto se vyjadřuje jen slaboduchý jedinec.
Avatar - flyboyeda
4. 8. 2013 11:02
Až se dostanu k moci,tak kouření zakážu
a kouření bude trestné a nezákoné, 1 000kč pokuta za kouření na otevřeném prostranství , 5 000kč za kouření v restauraci či jiných uzavřených společenských prostorách a za kouření v lese 10 000 000kč.stejně většina požárů vzniká od zas-raných kuřáků, uhašení požáru totiž něco stojí. S zas-ranýma kuřákama se člověk nesmí *