Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Pick-up RAM může být malý byt do terénu. Má kompletní kuchyň i koupelnu

Lukáš Volšický
Diskuze (0)

Až luxusní expediční obytný speciál na základech populárního pick-upu RAM. Američní specialisté z American Expedition Vehicles představují novou obytnou nástavbu pro pick-upy, která nabízí až neuvěřitelný komfort. Je to doslova malý byt na kolech.

Americké pick-upy jsou ideálním základem pro vznik různých praktických pomocníků pro různá využití. A současně zvládnou projet i lehkým terénem, takže proč to nespojit s užitečným a nevyvinout na masivním podvozkovém rámu expediční obytňák. Budete tak moci vyrazit i do náročnějších podmínek pro kempování. Už ani nemusíte přemýšlet, jak začít, protože americký výrobce American Expedition Vehicles (AEV) odhaluje novou nástavbu.

Jmenuje se AEV Prospector XL 550 Adventure Rig a představuje se na zádech populárního pick-upu RAM. Výrobce novou nástavbu začíná prodávat v pěti různých konfiguracích a na oficiálních fotografiích vidíme variantu 4 s bezmála čtyřmetrovou obytnou kabinou s plnohodnotným vybavením. Na elektricky ovládané velké posteli a rozkládací pohovce se i v divočině komfortně vyspí až čtyři dobrodruzi.

Ve standardní výbavě prezentované nástavby je i plně vybavená kuchyně s grilem, troubou a mikrovlnnou troubou. Tvůrci připravili i spoustu odkládacích schránek a prostor pro umístění lednice, nebo jiného velkého spotřebiče. Plně vybavená je také koupelna, která dokonce má i klasickou keramickou toaletu. Doslova malý byt na kolech vám tak umožňuje pohodlné kempování všude, kam s ním přijedete.

Překvapivě luxusní obytná nástavba pro pick-upy disponuje i malou televizí, velkým střešním oknem a dalším vybavením. Jak se nové vybavení pro kempování podepsalo na hmotnosti pick-upu však společnost bohužel neuvádí. V zadní části pak najdeme i velký úložný box a nosič motocyklu.

Video se připravuje ...

Americká společnost AEV se současně věnuje výrobě a prodeji speciálních vylepšení pro pick-upy a na tomto konkrétním obytňáku prezentuje i doplňky, jakými jsou nový přední nárazník, unikátní lemy předních blatníků, sada pro zvýšení světlé výšky o pět centimetrů, odolnější kola s terénními pneumatikami nebo šnorchl sacího potrubí motoru pro větší brodivost ve vodě. S touhle obludou můžete vyrazit opravdu kamkoliv.

Lukáš Volšický
Diskuze (0)

Doporučujeme