Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Pininfarina poodhalil luxusní elektrický crossover a sedan s turbínou

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Pininfarina ve spolupráci s čínskou firmou Hybrid Kinetic Group představil již několik luxusních elektromobilů a nyní se připravuje premiéra dvojice dalších, z nichž mají vzejít sériové modely.

Slavné designérské studio Pininfarina nabízí první ochutnávku dvojice nových konceptů luxusních elektromobilů v podobě crossoveru K350 a sedanu H500, vyvinutých ve spolupráci s čínskou firmou Hybrid Kinetic Group.

Výstavní premiéra a kompletní odhalení této dvojice se má odehrát 25. dubna letošního roku na autosalonu v Pekingu a má představovat pokračování spolupráce, jejímž výsledkem se má stát kompletní paleta sériově vyráběných luxusních elektromobilů.

Crossover K350 i sedan H500 svými liniemi i technikou navazují na dosavadní výsledky spolupráce mezi studiem Pininfarina a společnosti Hybrid Kinetic Group, jimiž jsou na letošním autosalonu v Ženevě představené kupé HK GT, jemuž v loňském roce předcházela SUV K550 a 750 pro pět nebo sedm cestujících a velký sedan H600.

Všechny tyto vozy spojuje design a rovněž řešení pohonného systému, které se ukrývá pod jejich dynamickými a zároveň ladnými liniemi. Všech šest konceptů využívá ke svému pohonu elektromotory, jimiž potřebnou energii poskytují baterie, které doplňuje mikroturbína jako prodlužovač dojezdu.

Koncepty nemají představovat pouhá designérská cvičení nebo demonstrátory schopností společnosti Hybrid Kinetic Group v oblasti vývoje elektrických pohonných systémů, ale do jisté míry odhalují podobu i techniku připravovaných sériových modelů, z nichž ten první v podobě sedanu má být uveden na trh v roce 2020.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)