Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Pininfarina už zkouší 1900koňovou Battistu na okruhu. Elektrický supersport dorazí ještě letos

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Slavná společnost Pininfarina chce v letošním roce rozběhnout produkci elektrického supersportu jménem Battista.

Vývoj má na starost René-Christopher Wollmann, který do Pininfariny přestoupil z Mercedes-AMG, kde dohlížel především na projekt hypersportu Mercedes-AMG One. Zajímavé také je, že Pininfarině pomáhá i bývalý jezdec formule 1 Nick Heidfeld.

Aktuálně firma důkladně zkouší testovací muly. A jde to prý dobře. Wollmann si pochvaluje také práci v aerodynamickém tunelu, díky níž v Pininfarině mohli provést drobné úpravy designu právě s ohledem na aerodynamiku. Dokonce prý našli řešení, díky kterému se podaří nabídnout delší dojezd, než bylo původně v plánu.

Battista má dorazit s pohonným ústrojím od společnosti Rimac, které zahrnuje čtyři elektromotory o kombinovaném výkonu okolo 1900 koní a točivém momentu 2300 N.m.

Pininfarina kromě toho slibuje akceleraci z klidu na 100 km/h pod 2 sekundy a maximální rychlost přes 350 km/h. Elektrická energie má být uložena v baterii s kapacitou 120 kWh.

Ještě v první polovině letošního roku Pininfarina nabídne svezení vybraným potenciálním zákazníkům, první produkční vůz plánuje dodat na konci roku.

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme