Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Platforma Mercedesu není dost sportovní pro Aston Martin DBX

redakce AUTO.CZ
Diskuze (1)
Aston patrně využije pro své chystané SUV vlastní novou platformu namísto toho, aby použil techniku pro SUV modely značky Mercedes-Benz.

V kuloárech se považovalo víceméně za hotovou věc, že Aston Martin využije své oficiální spolupráce s automobilkou Mercedes-Benz i k poměrně rozsáhlému sdílení techniky pro avizovaný sportovní crossover na bázi studie DBX. Nabízelo se totiž využití kompletní platformy modelu GL s pohonem 4x4 ze Stuttgartu, která by snížila náklady na vývoj a ušetřila čas. Ostatně Aston se ani nesnažil tyto spekulace vyvracet.

Nyní však šéf britské automobilky Andy Palmer přišel v rozhovoru pro Automotive News s překvapujícím prohlášením, že použití platformy Mercedesu je závislé na tom, jak moc půjde přizpůsobit (rozuměj vylepšit) potřebám crossoveru značky Aston Martin a ačkoli nevylučuje použití některých komponentů, primární cestou Astonu je aplikace nové vlastní platformy.

Palmer nespecifikoval možnou nekompatibilitu šasi Mercedesu GL s DBX, nicméně již dříve z Gaydonu zaznělo, že chystané SUV má být výrazně sportovně orientované a tedy kromě vysokého výkonu i lehké, což by mohl být v případě platformy robustního Mercedesu problém, stejně jako třeba umístění těžiště vozu. Ostatně není divu, že Palmer hovoří tak neurčitě, určitě si nechce svého technického partnera (a akcionáře) popudit...

redakce AUTO.CZ
Diskuze (1)
18. 5. 2015 18:27
Apple Car je určitě příchod
Apple Car je určitě příchod - jen se zeptejte Carl Icahn říká, že "dramaticky podhodnocené" Apple by měl obchodovat na 240 dolarů Reuters [odkaz] [odkaz] ;-)