Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Podívejte se na nejbláznivější momenty letošní sezony motorsportu!

David Bureš
Diskuze (1)
Srážka dvou nejlepších pilotů F1, rvačka mezi závodníky v sérii NASCAR Trucks nebo krávy v cestě mistra světa v rallye, i v letošní sezoně motorsportu se toho událo hodně bláznivého.

Letošní závodní sezona motoristických sportů je už pomalu za námi, jednotlivé šampionáty se uzavírají a v nadcházejících dnech a týdnech nás už čekají vlastně jen různá setkání mistrů. Je tak nejvyšší čas si připomenout, co zajímavého se letos událo. Připomínáme sedm nejbláznivějších momentů letošní sezony.

Srážka dua pilotů Mercedes F1

Letošní souboj pilotů stáje Mercedes AMG Petronas Nica Rosberga a Lewisa Hamiltona v lecčems připomínal někdejší rivalitu Alaina Prosta a Ayrtona Senny. Ti dva si letos nic nedarovali, přičemž jedním z vrcholů letošního boje Hamilton vs. Rosberg byla jejich vzájemná srážka v prvním kole Velké ceny Španělska.

Dva nárazy v jednom kole

Letošní ročník Formule 1 nebyl pro ruského závodníka Daniila Kvyata právě povedený. Sezonu odstartoval ve stáji Red Bull Racing, jenže po čtyřech závodech byl „sesazen“ do týmu Toro Rosso. Důvodem bylo Kvyatovo až nepochopitelné chování na domácí Velké ceně Ruska, kde během jednoho kola dvakrát narazil do Sebastiana Vettela ze stáje Ferrari. Na jeho místo usedl Max Verstappen, který si jej udržel po celý zbytek sezony a v Red Bullu zůstane i v roce 2017.

Kolečko se točí a točí

Zastávka v boxech bývá plná rizik, a proto se ve Formuli 1 omezila výhradně na výměnu pneumatik. Jenže incident při závodu formulové série GP2 v Abú Dhabí ukázal, že i při ní hrozí nebezpečí. Jednomu z mechaniků pracujících na monopostu Luca Ghiotta se odkutálelo měněné kolo, a tak se pro něj rozběhl. Jenže si vůbec nevšiml, že v tu chvíli už z boxu vyjíždí Raffaele Marciello, a tak chybělo jen málo, aby nedošlo k vážnému střetu.

Fotofiniš následovaný rvačkou

Americká okruhová série NASCAR je jeden dlouhý souboj tvrdých chlapů kolo na kolo. To přesně platí i pro závody odvozeného šampionátu pick-upů NASCAR Trucks. Duel Johna Huntera Nemecheka a Colea Custer v závodě na Canadian Tire Motorsport Park skončil až na cílové rovince, kdy Nemechek vytlačil Custera na trávu a vyhrál jen o pár centimetrů. Agresivní boj měl dohru ještě po závodě, protože rozzuřenému Custerovi se chování jeho rivala nelíbilo, a tak ho napadl pěstmi.

To je kráva!

Francouzský závodník Sebastian Ogier za poslední sezony ve WRC mnohokrát dokázal, že je skutečným mistrem volantu. Letos to prokázal třeba na Rallye Guanajuato México, kde mu do cesty nečekaně vešly krávy. Ogier se snad ani nezapotil, jen rychle zareagoval, aby se srážce se zvěří vyhnul a zase pokračoval koncentrovaně dál. Není to spíš robot než člověk?

Proč?

Závody jsou plné tvrdých nárazů a tenhle patří mezi ně. Při závodě Trans Am Series 2016 v Ohiu došlo k tvrdému střetu mezi Paulem Fixem a Tristanem Herbertem, přičemž důvod je zcela nepochopitelný.Fix se po opuštění trati vracel na dráhu, jenže si vůbec nevšiml, že se blíží další vozy. Výsledkem byla opravdu vážná srážka s Herbertovým vozem. Jen zázrakem se ani jednomu z aktérů nic nestalo...

Konec po pár metrech

Motorsport, to nejsou jen ty nejslavnější šampionáty jako Formule 1, WRC nebo MotoGP, ale také různé lokální podniky. Právě z jednoho takového pochází i přiložené video, které je možná tím nejzábavnějším, co se letos na motoristických závodech událo. Pro nešťastného Ralfa Stenzela totiž skončila první tréninková jízda na závod do vrchu Reitnau Bergrennen jen po pár metrech, stačil jeden smyk a nadějím na dobrý čas byl konec. Zato diváky pobavil neskutečně, možná až na majitele nabouraného auta.

David Bureš
Diskuze (1)
28. 6. 2017 19:50
Není náhodou rok2017...
:-!