Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Podivné SUV Great Wall Hover H4 míří do Evropy

David Bureš
Diskuze (14)
Čínští výrobci pomalu, ale jistě míří na starý kontinent. Značka Great Wall chce využít zdejšího rostoucího zájmu o malá SUV.

Čínská automobilka Great Wall prodává své vozy už na několika evropských trzích – například ve Velké Británii nebo na Slovensku. Nyní se do Evropy chystá její model Hover M4, jako první se tohoto SUV dočkají zákazníci z Ruska a Ukrajiny.

Karoserie auta příliš krásy nepobrala, byť na rozdíl od jiných čínských automobilů je toto SUV svými tvary originální. Pokud bychom inspiraci přece jen tvrdošíjně hledali, najdeme tu lehký závan Range Roveru Evoque a velkou tlamu jak z Peugeotu 407.

Automobil je dlouhý 3.961 milimetrů, široký 1.728 mm a vysoký 1.617 mm, rozvor náprav činí pouhých 2.383 milimetrů. Hover H4 tak míří do segmentu malých SUV, o který v Evropě roste zájem.

Na ruském trhu bude Hover H4 k dispozici jediným motorem – 1,5litrovým benzinovým čtyřválcem o výkonu 77 kW a točivém momentu 138 N.m. Poháněna jsou přední kola, a to prostřednictvím pětistupňové manuální převodovky. Jednotka splňuje pouze emisní normu Euro 4, v této podobě se tady na trh v západní Evropě nedostane.

Výbava auta nebude nijak chudá, na ruském trhu má být Hover H4 standardně vybaven klimatizací, palubním počítačem, čtyřmi airbagy, elektrickým stahováním oken nebo multifunkčním volantem.

Ruské ceny Hoveru H4 začínají na částce 549.000 rublů, což je v přepočtu asi 341.000 korun. Auto tak je levnější než lehce větší Suzuki SX4, jehož ceny zde startují na 599.000 rublech (cca 372.000 Kč).

Great Wall Motors (GWM) má v Číně image výrobce specializujícího se na automobily kategorie SUV, své vozy montuje i v Bulharsku nebo Rusku. V současnosti automobilka plánuje vstoupit na americký trh, k čemuž má dojít v roce 2015.

David Bureš
Diskuze (14)
Avatar - R32
4. 6. 2013 08:02
Re: A proč ne?
Z (úbohých) fotiek sa dá usúdiť, že to má len dva airbagy, že v top výbave bude dosť divná koženka a plasty budú tvrdé ako v Rapide... >:-[]
Avatar - R32
4. 6. 2013 07:59
Re: mne dizajn tohto auta
Presne to ma napadlo keď som pozrel fotku - Toyota Urban Cruiser... :yes:
Avatar - Ada je zase tady
4. 6. 2013 00:36
A proč ne?
Otázka je za co to bude evropský zákazník kupovat, když prakticky všechny výrobky, které kupujeme, jsou Made in China...

Vypadá to líp, než všechny rendlíky a šílený Rumunster. Na designu toho auta by mi jen vadila ta francouzská tlama a digitální tachometr. Nic víc se z těch obrázků usoudit nedá.
Avatar - 3_diamanty
3. 6. 2013 20:55
mne dizajn tohto auta
pri vsetkej ucte k redaktorom .... vobec nepride podivny ... to auto vyzera prave ze celkom fajn a zaujimavo ale podivne urcite nie ;-) .... mne to pripomina trosku toyotu urban cruiser [odkaz] svojimi proporciami aj tvarom ;-)
Avatar - WinDiesel
3. 6. 2013 19:23
Re: Zaujímavé
Slyšel jsem od Bulhara, kolegy z oboru, že to je jen zástěrka, ta fabrika v Bulharsku. Ta bulharská část joint-venture je údajně jen o evropských dotacích a ta čínská část je o získání EU "approval" - EU made car.
Tedy - podle něj - hlavní vlna by měla přijít z Číny - tedy jestli se nějaká vlna bude konat .......... začíná se mi to zdát dost nepravděpodobné.