Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Policejní akce se od čtvrtka do neděle zaměří na rychlost i pásy

Diskuze (4)

Policie naplánovala na konec prázdnin akci zaměřenou na bezpečnost v dopravě. Od čtvrtka do neděle se chce soustředit mimo jiné na dodržování povolené rychlosti a zákazu pití alkoholu, používání bezpečnostních pásů a telefonování za jízdy.

Zejména v místech dopravních omezení na dálnicích bude dohlížet i ze vzduchu. Na webu to dnes oznámila mluvčí policejního prezidia Hana Rubášová.

"Konec prázdnin se v dopravě projevuje zejména podstatně vyšší hustotou silničního provozu, čímž stoupá pravděpodobnost vzniku dopravních nehod," uvedla mluvčí. "Naším cílem není pouze represivní rovina, ale chceme zejména působit preventivně," dodala.

Policisté budou dohlížet také na způsob jízdy řidičů, používání dětských autosedaček, kontrolovat technický stav vozidel a doklady. Letecký dohled se vedle dálnic soustředí na místa, kde pravidla silničního provozu často porušují řidiči nákladních aut.

Na dodržování povolené rychlosti se v pátek 14. srpna zaměřila policejní akce zhruba na 900 místech v Česku. Při kontrole 5300 aut policisté zjistili 2281 dopravních přestupků. Rychlostní limity překročilo 1740 řidičů, tedy zhruba třetina kontrolovaných. V několika případech policisté zjistili, že lidé za jízdy nemají zapnutý bezpečnostní pás, technický stav aut nevyhovuje požadavkům nebo že vozidla nemají dálniční známku.

Diskuze (4)

Doporučujeme

Avatar - rohYpnol
26. 8. 2020 22:23
Konec prázdnin zvýšená doprava?
Opravdu zvýšená doprava koncem prázdnin?

Já měl zato, že většina lidí se vrací dříve... Navíc tohle už jsem měl za vyjasněnou věc i mezi bulvárními plátky.... Ale zřejmě témata jedou podle každoročního rozvrhu.
Avatar - rohYpnol
26. 8. 2020 22:21
Prevence
Vrtulník je vyloženě preventivní záležitostí že... Ten je vidět při řízení běžně, řidiči čuměj po obloze...