Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Policejní BMW i3 budou sloužit i v Pardubicích

redakce AUTO.CZ
Diskuze (7)
Vedle pražských policistů si elektrické BMW i3 vyzkoušejí také městští strážníci v regionech, třeba v Pardubicích.

Čeští policisté od tohoto týdne zkoušejí elektromobily BMW i3, aby zjistili, zda do budoucna mohou uvažovat nad pořízením vozů s elektrickým pohonem. Jedno ze zapůjčených aut zamířilo také do Pardubic. Ředitel tamější městské policie, Rostislav Hübl, si vůz oficiálně převzal v showroomu společnosti Stratos Auto, která se zaměřuje i na prodej ekologických vozů divize BMW i.

Stratos Auto je jedním z prodejců, kteří elektrovozy ve spolupráci s českým zastoupením značky BMW policistům půjčují. Strážníci i3 budou využívat v následujících šesti měsících, případně do ujetí 6.000 kilometrů. Policie za zkoušku elektromobilů nebude nic platit, výpůjčka je bezplatná.

Konkrétně v Pardubicích bude sloužit i3 s výbavou Advanced edition čítající kromě jiného balíček služeb ConnectedDrive Services s integrovanou kartou SIM. Jedná se o model i3 94 Ah se zvětšeným akumulátorem, díky němuž vůz i v reálném prostředí ujede asi 200 kilometrů.

K tuzemským policistům míří celkem 11 í-trojek. Tři vozy zůstanou v Praze, u Policie ČR, zbytek zamíří do regionů, k městským strážníkům. Elektromobily budou primárně sloužit pro obchůzkovou službu, nikoliv pro zásahy, proto jim na střeše chybí majáky. Ke své práci ji nebudou nutně potřebovat, a proto dostaly do vínku jen speciální sady majáků připevněných na střechu pomocí přísavek.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (7)
10. 4. 2017 10:56
Re: U přestaňte s blbou masáží
Nechme se překvapit. Tohle stejně teď tady nerozsekneme.
10. 4. 2017 10:54
Re: U přestaňte s blbou masáží
Treba proto, ze tam to nekdo koupi za cenu, za kteru to tady nekoupi nikdo. Vcera takhle jeden tahal po dalnici do Nemec novy Golf na podvalniku.
8. 4. 2017 18:37
Re: U přestaňte s blbou masáží
Proč by je měli vozit zpátky do Německa, když už mají českou registraci?
Kdepak, po 6 tisících km (to na najedou za 2 měsíce, mají dobíjení zdarma, takže budou jezdit furt) se stáhnou k dealerům a budou se prodávat u nás jako předváděčka.
7. 4. 2017 19:14
Re: KORUPCE!
jj jses korupcnik
7. 4. 2017 19:14
Re: KORUPCE!
-