Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Policie bude jezdit v elektromobilech BMW i3. Prý dočasně...

David Bureš
Diskuze (53)
Policisté budou mít elektrické bavoráky dočasně. Zatím není jasné, kde budou sloužit.

Po sociálních sítích začala kolovat fotografie několika BMW i3 v barvách České policie. Nejedná se o žádnou recesi, policisté budou v těchto elektromobilech mnichovské značky skutečně jezdit. Zatím jen dočasně.

Policisté dostali BMW i3 zdarma na vyzkoušenou. Testovat je budou během následujícího půl roku, zatím však není jasné, kde přesně budou sloužit. Nejpravděpodobnější je však jejich nasazení do útvaru pražského krajského ředitelství. V úzkých uličkách centra metropole nebo v rozsáhlých pěších zónách totiž dává jejich použití jako hlídkové vozidlo největší smysl.

Elektromobily dostaly zbarvení odpovídající aktuálním vozům České policie. To znamená stříbrně lakovanou karoserii doplněnou o reflexní prvky a nezbytné nápisy Policie nebo heslo „Pomáhat a chránit.“

Nasazení BMW i3 u České policie může překvapit, jenže mnichovská automobilka má s takovou službou už dostatečné zkušenosti. BMW i3 využívají policejní složky ve švýcarské Ženevě, v Německu nebo v Itálii. Třeba v Los Angeles už slouží na 100 exemplářů i3. Tento elektromobil dokonce využívají i hasiči, třeba v Londýně, a to jako zásahové vozidlo.

Policisté z různých koutů světa tento elektromobil využívají v městském prostředí, kde oceňují jeho agilitu, ekologický provoz nebo parádní odpich. Na stovce je totiž vůz díky elektromotoru o výkonu 125 kW a točivém momentu 250 N.m. za pouhé 7,2 sekundy.

BMW i3 se prodává od roku 2013. Od loňského léta je k dispozici i ve vylepšené verzi s větším akumulátorem o kapacitě 33 kWh, díky kterému ujede podle evropských norem až 300 kilometrů, což je o zhruba 50 % více než dosud.

David Bureš
Diskuze (53)
Avatar - praděda7
4. 4. 2017 13:12
Re: bmw?
Ty musíš být statní zaměstnanec (neboli parazit), když nemůžeš pochopit kde začíná korupční chování. Zkus si zavolat na BMW s tím, že budeš s i3 denně jezdit a dělat jim reklamu a uvidíš co ti řeknou. Dále. Česká policie nemá žádná svoje auta, jsou to auta daňových poplatníků, které policie používá. Dále. Když by policie používáním elektroaut něco ušetřila, myslíš, že se ti sníží daně?... >:D >:D >:D
4. 4. 2017 09:50
Re: Že
Kéž by, policajti ve velkých městech je měli mít už dávno.
4. 4. 2017 09:46
Re: bmw?
Ne. Zkusím to pro tebe víc polopaticky. Proč by si měla Policie ČR opotřebovávat půl roku svoje auta, když může opotřebovávat auta cizí a zadarmo? Právěže ty auta zaplacený daňovými poplatníky můžou využívat o to míň a tím jim prodloužit životnost A TAKY TÍM DOST UŠETŘÍ.
Šmankote pochop, že to nejsou žádný dary >:D >:D protislužba pro BMW je to, že budou ty auta půl roku vidět v centrech velkých měst, kde je největší prodejní potenciál těhle vozítek. Kapiš?
Avatar - praděda7
2. 4. 2017 22:54
Re: bmw?
Ano, přibývá vás...netřeba nic dokládat... >:-[]
Avatar - wakantanka
2. 4. 2017 20:42
Re: bmw?
najprv dolož svoj názor niečim konkrétnym a potom tituluj iných