Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Policejní Škoda Scala oficiálně: Majáky doplňuje upravený podvozek

Stanislav Kolman
Diskuze (28)

V následujících čtyřech letech „nafasuje“ Policie ČR přes 1200 vozů Scala. Oproti sériovým automobilům se dočkají několika úprav.

Jak už jsme vás informovali, mladoboleslavská automobilka Škoda Auto vyhrála veřejnou soutěž na dodávku osobních vozidel v policejním provedení. Na základě uzavřené rámcové dohody poputuje do vozového parku Policie ČR přes 1200 kompaktních hatchbacků Scala, a to v následujících čtyřech letech. Celková hodnota tendru činí 840.000.000 Kč bez DPH.

Policejní Scaly mají pod kapotou pohonnou jednotku 1.5 TSI o výkonu 110 kW, která se ve všech případech páruje se sedmistupňovou samočinnou převodovkou DSG. Součástí standardní výbavy je kupříkladu šestice airbagů, startování tlačítkem, přední mlhovky, zadní parkovací senzory, autorádio s bluetooth nebo čalounění sedadel odolnější látkou.

Video se připravuje ...

Na základě smlouvy se vozy předávají s policejními polepy a speciálním vybavením, které čítá montážní sadu mobilního terminálu pro radiostanici s instalovaným výstražným zvukovým a rozhlasovým zařízením, práškový hasicí přístroj, kameru sledující dění před vozem, demontovatelnou mříž oddělující prostor pro posádku od zavazadelníku a další nezbytné položky.

Aby došlo ke splnění všech požadavků Policie ČR, mírně se upravila i technika. Pro vyšší odolnost a zachování světlé výšky vzhledem k přidané výbavě bude upravena zadní náprava vozu, stejně jako nasazeny odlišné pružiny, tlumiče a robustnější kryt motoru a převodovky. Před časem se na facebookové stránce Max Cars objevila hrstka prvních fotek Scal v policejních barvách a auto vypadá podstatně vyšší. Důvodem je ovšem fakt, že toho času na palubě ještě nebyla veškerá výše zmíněná výbava.

Scala u policie není žádným nováčkem. Již v roce 2019 bylo vysoutěženo dodání 640 exemplářů v neoznačeném civilním provedení, které zastávají funkci služebních vozidel na krajských ředitelstvích. Sama mladoboleslavská automobilka dodala od roku 1993 českým policistům a Ministerstvu vnitra přes 20 tisíc automobilů nejrůznějších modelů a specifikacích. Namátkou šlo o Octavie, Superby, ale třeba i Kodiaq upravený pro velitele zásahů.

Stanislav Kolman
Diskuze (28)

Doporučujeme

14. 1. 2021 23:53
Re: Dost peněz
Přesně. A vojáci taky. :-O
Avatar - curwasportiva
14. 1. 2021 18:17
Re: Parta b.u.z.i.k.u
Nic jineho nez parta buz... vetsina z nich stejne neni... A to posledni cemu by se u PCR kolegove z US smali, jsou auta...
14. 1. 2021 17:09
Parta b.u.z.i.k.u
Uz takhle poldove v Octaviich kombi vypadaj jak kaspari, ale tohle je opravdu degradujici. Policajti budou jezdit jak parta bu..zi.k.u v tyhle neprodejny sracce. S timhle muzou tak buzerovat duchodce u Lidlu. To se budou jejich US kolegove za bricha popadat v cem to ti drsnaci z Cech jezdi :-))))
14. 1. 2021 13:40
Re: Zase podvod ze strany Škody a státu
Tak to asi neznáš ty zmetky ze Škodovky jak to tam chodí!!!
14. 1. 2021 11:53
Re: Já bych tak rád reagoval v diskusi vedle
Já jsem byl na BlueSun hrubý kdy? Když mne oslovoval cizím jménem, tak jsem se ohradil, na to mám ty citlivko trošku právo. A kdy jindy ještě?