Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Policie v Abú Zabí: Videoklip ve stylu Rychle a zběsile a Mission: Impossibe

Michal Fokt
Diskuze (10)
Policie v Abú Zabí nemá flotilu supersportů jako kolegové v Dubaji. Co myslíte, zvládne i tak zkrotit silničního piráta? Vyhraje Nissan GT-R nebo Ferrari 458 Italia?

V Abú Zabí už asi nechtěli jen nečinně přihlížet, jak si policejní oddělení v Dubaji s poněkud vyšším rozpočtem honí triko představováním jednoho supersportu za druhým a kontruje videoklipem, jenž ukazuje, že lumpa lze dopadnout i za pomoci jiné než automobilové techniky. O co kráčí?

Po dálnici kdesi v poušti si to mastí McLaren MP4-12C asi o trošku rychleji, než by bylo zdrávo, a policejní oddělení rozjíždí akci, za kterou by se nemuseli stydět ani ti nejlepší scénáristé akčních hollywoodských bijáků. Policejní auta v ulicích, vrtulníky, kamery, rozpoznávání dopravních značek a tváří, Velký bratr by zaplesal.

Čacký policista následně překvapivě zjistí, že silniční pirát není Hádží Halef Omar ben hádží Abú'l Abbás ibn hádží Dávúd al Gossarah, ale nějaký nevěřící pes, jemuž ovšem nepomůže ani to, že McLaren pohodí někde v centru a přeskočí do 458 Italia. A jak to nakonec dopadne? Co myslíte, přece jen nám chce policie ukázat, že umí před turisty ochránit. Ba co víc, zásahová jednotka nenechává v samém závěru nic náhodě a sapíky míří na prázdné auto. Co kdyby se z Italie vyklubal KITT.

Michal Fokt
Diskuze (10)
Avatar - pelikoš
23. 10. 2015 19:01
Re: Zabudli ste napísať, že je to reklama na Nissan
;-)
Avatar - TeeJay
23. 10. 2015 10:33
Re: posledni zaber na auta
Však to v článku zaznělo - Kitt. >:D
Avatar - TeeJay
23. 10. 2015 10:31
Re: Keď peniaze slúžia
To reaguješ na druhou část mého příspěvku, já se pozastavil nad tím, že tě nepřekvapuje, že padouch je zápaďák a na vousáč v turbanu.

Co se kamer týká, nelze asi zpochybnit, že město, prošpikované sledovacími zařízeními, bude mít menší míru kriminality, ale policejní stát určitě není ta správná představa ráje na zemi. Nehledě na zneužitelnost - není to dlouho, co proběhla aférka s tím, co ve velíně městapo sledovalo - šmírování bytů, žen na ulicích apod.

Bohužel takzvaná ochrana lidí a majetku je spíš maskovaná snaha nás dojit, víc a víc. Nemyslím si sice, že by to šlo až tak daleko (nebudeme hledat zloděje, koupí nově věci zvýšíme příjmy rozpočtu), ale minimálně v oblasti dopravy jde jen a pouze o prachy.
Avatar - Ondore
22. 10. 2015 23:41
Re: posledni zaber na auta
Možno by stačilo, aby autor článku prešiel aspoň základným výcvikom, ani nemusí ísť nutne o špeciálne jednotky. Dozvedel by sa, že auto môže ukrývať ďalšie potenciálne hrozby, to, že vystúpil šofér neznamená, že je objekt "čistý" ;-)
Avatar - Ondore
22. 10. 2015 23:38
Re: Keď peniaze slúžia
Len som sa zamyslel nad tým, či by náš minister vnútra nemal radšej použiť tých 1.300 kamier, ktoré kupujú aby mohli automaticky pokutovať supernebezpečných zločincov, ktorí prekročia o pár km rýchlosť radšej do miest na stráženie životov a majetku. Je mi jasné, že z jeho pohľadu to môže byť ok, štát zarobí hneď 2x - poplatky za pokuty plnia kasu, ukradnuté auto zvyšuje príjmy štátu, lebo ten okradnutý chudák si musí kúpiť nové ;-\ 8-s A tak nejak sa zamýšľam nad tým, dokedy bude táto zlodejina podporovaná nečinnosťou štátnej aparatúry.
Nezastávam sa nikoho, len som zvedavý, či ľudí naozaj desí, že by ulice boli monitorované...