Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Pořídil auto na tátovy poslední chvíle: Jen jsem vracel radost

Petr Barták
Diskuze (3)

Robert Redlich z Nového Boru vlastní kupátko Mercedes-Benz 350 SLC 107. Zajímavější než zrestaurovaný vůz je ale jeho příběh.

Vůz si Robert Redlich napůl se svým tátou koupil v Německu z náhlého impulzu v roce 2014. Dával jej rok a půl dohromady s jediným cílem: vrátit otci zážitky z cest v mercedesu, kterým se vozil jako kluk v 80. letech.

Jak myšlenka opatřit si zrovna SLC vznikla?

Měl jsem velmi vřelý vztah se svými dnes již zesnulými rodiči, s tatínkem jsme často brouzdali po internetu a pásli se na nabídkách zajímavých modelů. Najednou jsme zahlédli slušně zachovalé kupátko Mercedes-Benz SLC s tříapůllitrovým motorem v první generaci z roku 1972 a tak nějak nám přišlo, že bychom si ho mohli opatřit. Zároveň na nás dýchla vzpomínka na moje dětství v hlubokém socialismu, kdy nás tatínek vozil po výletech právě mercedesem.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Petr Barták
Diskuze (3)

Doporučujeme

8. 5. 2022 17:30
Re: ...
Auto komplet zabité příšernými chromovanými lemy blatníků, takže asi někdo jako Berousek nebo Kočka. Nakonec růženec na zrcátku to jen potvrzuje. Pán má cit pro klasiku. Ještě zlatou královskou korunu na palubku a bylo by to kompletní.
8. 5. 2022 13:03
Re: ...
Zelinar, řezník, nebo mototechnik:)