Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Porsche 356 Speedster Homage na základech Boxsteru je stylový mix klasiky a moderny

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Unikátní přestavba nabízí tradiční styl a relativně moderní techniku, se kterou se dá užít spousta zábavy.

Porsche 356 Speedster patří mezi ikonické modely německé značky, čemuž ale odpovídají i neustále rostoucí ceny. Řada zájemců o nádherný kus automobilové historie tak raději sáhne po některé ze zajímavých replik, přičemž výběr je široký. Základem totiž klidně může být o několik desetiletí mladší Porsche.

Důkazem budiž inzerát, který se objevil na britském webu Historics Auctioneers. Prodejce zde totiž nabízel vůz s označením Porsche 356 Speedster Homage, který je vlastně převlečeným Porsche Boxster první generace (986), vyráběným mezi lety 1996 a 2004.

Video se připravuje ...

DNA Automotive upravili panely karoserie

Vůz vznikl v roce 2018 a jde o unikátní zakázkovou přestavbu, kterou zhotovil Brian Hale ze společnosti DNA Automotive. Nevšední pocta ikonickému sporťáku z šedesátých let přitom vypadá opravdu zajímavě.

V rámci přestavby totiž došlo na úpravu prakticky každého panelu karoserie. Nejzajímavější se ale zdá být upravená příď, která dostala stylové blatníky s kulatými světlomety, kulaté blinkry, denní svícení uchycené do minimalistického nárazníku i parádně zpracovanou kapotu se starším logem a zajištěním koženými řemínky.

Zapuštěné kliky a kola Fuchs

Zajímavý je také boční pohled na nízkou siluetu, zapuštěné kliky dveří, nová zrcátka nebo nová kola ve stylu Fuchs s dvoubarevným lakováním. Nad bočními prahy je nápis Porsche, zatímco za sedadly vidíme stylové oblouky.

Decentní úpravou prošla také záď s retro-inspirovaným osvětlením, jednoduchým nárazníkem a novými koncovkami výfuku, vyvedenými uprostřed. Z moderního vozu si Speedster Homage převzal kromě výrazně větších rozměrů také výsuvný spoiler a kompletní kabinu, která zaujme například červeným čalouněním nebo novým multimediálním systémem.

Video se připravuje ...

Prodáno za neznámou částku

Vůz s relativně moderním šasi, osazený 2,7litrovým motorem v kombinaci s manuální šestistupňovou převodovkou, přitom nejspíš kromě vzhledu nabídne i zajímavé svezení. Připomeňme, že motor standardně nabízí výkon 162 kW a původní Boxster s ním dokázal zrychlit z 0 na 100 km/h za 6,6 sekundy.

Vůz měl v době prodeje najeto 86.799 mil, tedy cca 139.689 km, a prodejce s ním údajně jezdil jen pro radost během slunných dnů. Vůz se již podařilo prodat, cenu ale bohužel neznáme.

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Doporučujeme