Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Porsche ukončuje výrobu Caymanu GT4 a dalších zajímavých verzí 718

Filip Melich
Diskuze (8)

Modelový rok 2024 řadě 718 od Porsche přináší optimalizaci nabídky výbavy. Zároveň bohužel znamená konec několika zajímavých variant, například Caymanu GT4.

Jak se říká, všechno dobré jednou skončí. Podobnému osudu se nevyhnula ani trojice sportovních vozů vycházejících z nejmenší modelové řady 718 německé automobilky Porsche. Jak víme, řada 718 zahrnuje modely Cayman a Boxster, které vznikají v myriádě provedení. Z nich bohužel končí několik těch nejzajímavějších, nebo nejexkluzivnějších, chcete-li.

Video se připravuje ...

Informaci jsme zahlédli u kolegů z amerického webu The Drive, kterým ji následně potvrdili zástupci automobilky. Změny v dostupnosti jednotlivých provedení modelů řady 718 přichází se změnami v rámci přechodu na modelový rok 2024. Kromě toho se upravují klasické věci, jaké bývají u změn modelových roků obvyklé, například nabídka laků karoserie či výbavy, provedení detailů interiéru a podobně.

Tou důležitější informací, kvůli které jste si tento článek otevřeli, je ukončení výroby Porsche 718 Cayman GT4. Kromě něj končí také 718 Spyder a 718 T, a to v obou karosářských provedeních, Cayman i Boxster. Cayman GT4 se představil už v roce 2015, zatímco jeho ostřejší varianta GT4 RS byla odhalena teprve v závěru roku 2021. Ta proto ve výrobě ještě setrvá.

Zástupci Porsche k ukončení výroby výše uvedených vozů kolegům z The Drive konkrétně řekli: „Omezené výrobní fáze jsou přirozenou součástí procesu a součástí celkové produktové strategie. S modelovým rokem 2024 skončí výroba těchto modelů, zatímco všechny ostatní modely budou pokračovat.

Nesmíme zapomínat na to, že se kariéra celé modelové řady 718 pomalu ale jistě chýlí ke konci, přičemž nástupce už vsadí na elektrický pohon. K jeho vývoji přispívá například prototyp GT4 e-Performance, se kterým se už Porsche předvedlo na několika akcích.

Video se připravuje ...

Filip Melich
Diskuze (8)

Doporučujeme

Avatar - Barry Lyndon
4. 4. 2023 10:25
Re: že prý "vznikají v myriádě provedení"
Je otázka, na čem ho trénovali. Jestli na bambilionu novinářských textů, kde kW a kWh jedno jest, tak bude obdobně popletený :D .
Avatar - speedfred
4. 4. 2023 07:59
Re: Optimalizace nabídky
:-[] to potom aby v blízkosti postavili ešte malý jadrový reaktor kvôli nabíjaniu.
4. 4. 2023 07:45
Re: Optimalizace nabídky
Teď budete jezdit na NS minimálně na týden. Dáš dvě kola a budeš chladit i nabíjet. Pak znova, pak zase. :D
Avatar - speedfred
4. 4. 2023 07:25
Re: že prý "vznikají v myriádě provedení"
Tie už sčasti vyleteli oproti cenám za čo si to mohol kúpiť nové.
Avatar - speedfred
4. 4. 2023 07:24
Optimalizace nabídky
a oni zarežú to najlepšie v modelovej rade 718 a jedno z najlepšich čo majú v ponuke. V rámci čoho asi?
Toto fakt elektrikou nenahradíš aj keď je na NS rýchlejšia. Treba zatlačiť slzu.