Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Porsche 911 GT3 vylepšilo čas na Nürburgringu o 12 sekund!

Michal Fokt
Diskuze (17)
Nová 911 GT3 sice na Severní smyčce Nürburgringu nedokáže porazit nejrychlejší supersporty, ale i tak zajela fantastický čas.

Je to sotva pár dní, co Porsche prohlašovalo, že se o časy na Nürburgringu nestará – a ejhle, s velkou slávou se tu nyní prezentuje schopnosti nového 911 GT3. Opravdu bylo tohle prohlášení nutné? Ale co už, nevyzpytatelné jsou cesty marketingu…

Podstatné je, že se nyní vůz s označením 911 GT3 a sedmistupňovou dvouspojkovou převodovkou může chlubit novým nejlepším časem s hodnotou 7 minut a 12,7 sekund. Porsche avizuje, že to představuje zlepšení oproti předešlé verzi o 12,3 sekund, všichni ale samozřejmě budou porovnávat v první řadě s konkurenty. Je tedy třeba říci, že je GT3 o chloupek pomalejší, než Mercedes-AMG GT R, Viper SRT-10 ACR nebo Gumpert Apollo Sport a rychlejší, než Lexus LFA Nürburgring Package nebo Nissan GT-R.

To je samozřejmě skvělá vizitka, ať už se ve Stuttgartu tváří, jak chtějí. Porsche 911 GT3 ovšem zaslouží respekt zejména za to, že zůstalo u atmosférického motoru, šestiválcový čtyřlitrový boxer, odvozený od cupové „jedenáctky“, dává výkon 500 koní a přestože pro čas byla použita verze s dvouspojkou, lze jej mít i s manuálním šestikvaltem. Je opravdu skvělé, že se Porsche alespoň zde vrací k původním hodnotám sportovních aut.

Michal Fokt
Diskuze (17)
6. 5. 2017 14:36
Re: Konečně
Presne o tom jsem mluvil. Jak nekdo vubec muze zminit cupru pod clankem o gt3?
Avatar - petous
6. 5. 2017 14:08
Konečně
Konečně už třeba ujede chipnute cupře...
6. 5. 2017 09:00
Re: Porsche
Po te, co jsem do porsche presedl mi pajovo vyjadreni dava daleko vetsi smysl. Vyzkousel jsem spoustu aut, je spousta rychlejsich aut a vetsina aut ti dokonce umozni jezdit rychle velmi snadno. A v tom prave vezi ten problem - alespon pro me.
Ja musim byt neustale ve strehu, soustredeny a pripraveny reagovat. Jakmile udelam neco spatne, auto tresta. Uberes rychle plyn, je zle, pridas moc plynu, je zle, zatocis volantem rychleji nez si mel, je zle.
Pro mnohe to zni strasne. Takove auto by nikdy nechteli. Ale tohle je auto, ve kterem jste ridicem, ne pasazerem. Soustredite se na kazdej ukon, dokonce jsem se pristihl jak se mentalne pripravuju na predjizdeni, protoze auto reaguje na vyjete koleje a obcas i na trojku vlaje. U sportovniho auta jde pro me v prve rade o zazitek a ten je cim dal vetsi raritou i mezi nejlepsimi supersporty. Ty jsou cim dal schopnejsi, cim dal rychlejsi a vsechno o cem tu pisu bud eliminuji nebo posouvaji do rychlosti, ke kterym se bezny smrtelnik nedostane ani na okruhu.
Pro me porsche postavilo auto dle teto filosofie a tato gt3 je tim nejlepsim pokracovanim. Treba jednou...
Lexus je bezpochyby skvely, nejel jsem ho, ale uz jen ten motor. Bohuzel je pro me nedostupny.
6. 5. 2017 08:50
Re: Porsche
Viper není dětské nářadí, je to strašlivá strojovna, kdysi jsem neměl ani odvahu na to si do toho sednout, dnes neznám nikoho, kdo by ho měl.
Ale obecně špatné? Ne!
6. 5. 2017 08:48
Re: Porsche
LFA? Všemi deseti!