Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Porsche 911 se spalovacími motory má před sebou dlouhou budoucnost

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (15)

Porsche sice věnuje stále větší pozornost elektrifikaci své nabídky, ale v případě modelové řady 911 se příštích deset let nehodlá vzdát verzí poháněných pouze zážehovými motory.

Porsche 911 bude minimálně ještě v příštím desetiletí v nabídce své značky figurovat i v provedeních s pohonem, který zajistí motory spalující benzin, a to díky stále se zlepšující účinnosti moderních zážehových motorů a použití syntetických paliv.

Oliver Blume, generální ředitel automobilky Porsche, v rozhovoru pro britský magazín Autocar uvedl, že je velkým příznivcem modelu 911 a automobilka bude podle jeho slov ve výrobě jeho verzí se spalovacími motory pokračovat tak dlouhou, jak jen to dokáže.

Porsche hodlá i nadále pokračovat ve vývoji a zdokonalování svých spalovacích motorů a vedle zvyšování jejich účinnosti má představovat jednu z cest pro jejich budoucnost i využití syntetických paliv.

Porsche 911 tedy minimálně na dalších deset let bude spojeno se spalovacími motory a v souvislosti s elektrifikací se má dočkat již dříve ohlášeného hybridního provedení. To však má vycházet ze zkušeností s hybridní technikou, kterou automobilka využívala ve vytrvalostních závodech a má představovat jednu z nejvýkonnějších verzí modelové řady 911.

Oliver Blume dále uvedl, že automobilka Porsche má velmi jasnou strategii pro příštích 10 až 15 let, během nichž hodlá pokračovat s benzinovými motory, dále rozvíjet nabídku modelů s hybridními systémy pohonu a samozřejmě i elektromobilů, jejichž prvním zástupcem se stal model Taycan.  

Zdroj: Autocar

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (15)

Doporučujeme

20. 9. 2019 10:08
Re: Spalovaky
Kdyby me zajímalo jen zrychlení tak jezdím třeba v GT-R. Ne, nejel a dokud nebudu muset ani nepojedu.
Pro manželku jsem chtěl I-Pace ale poslala me s tím k šipku :-)
Avatar - elektrikar
20. 9. 2019 08:45
Re: Spalovaky
Tak jasně. Smrdí ti to, cuká ti to. Ale prakticky stojíš na místě a pouze se plížíš :-[] :-[] :-[]

PS: Už jsi jel plnotučným elektromobilem? A zkus nelhat...
20. 9. 2019 08:33
Re: Spalovaky
Jen tak pro zajímavost, řídíš? řídíš někdy?
Já to mám spojeno s takovým tím hmmmmn hmmmmmn hmmmmn jakože se přehazují rychlostní stupně. A v závislosti na otáčkách se mění zvuk motoru /pardon, ahá, Tesla žádný nemá, ale určitě se to dá nasimulovat/. A jsou i automobily, které mi dovolí si ty rychlostní stupně přehazovat sám /jó že Tesla žádné rychlostní stupně nemá?/. Takže je to vlastně hodně podobný tomu, když řídím auto na playstationu?
Nebude to trochu podobný tomuhle?
https://www.4sex.cz/…san-p-16292.html
19. 9. 2019 17:57
Re: Spalovaky
Protoze je to prototyp, ktery JEN indikuje, jak bude seriova verze "plaid" rychla.
A hlavne, ze bude mnohem rychlejsi nez Porsche :-)
Avatar - kari.laz
19. 9. 2019 09:31
Re: Spalovaky
Proč se pořád oháníš "z prstu vycucaným" časem, který nepotvrdila ani Tesla ani Musk? Proč se sem snažíš nacpat čas nějakého "speciálu" který vytvořili jen na to, aby se jim podařilo nějaký čas dosáhnout? Nikdo ale k tomu nic neřekl, proč?